Siirry suoraan sisältöön

Ethereum-pörssit - parhaat

Osta Ethereumia

Ethereum-kauppapaikat

Kryptovaluutat ovat valloittaneet maailman ja Ethereum on noussut yhdeksi suosituimmista vaihtoehdoista. Ethereum on ainutlaatuinen kryptovaluutta, jolla on monia erityispiirteitä. Toisin kuin Bitcoin, Ethereum-tapahtumat käsitellään sekunneissa, mikä tekee siitä käytännöllisemmän vaihtoehdon pieniin maksuihin. Lisäksi Ethereumin lohkoketjua voidaan käyttää luomaan hajautettuja sovelluksia, jotka toimivat maailmanlaajuisessa tietokoneverkossa. Suosionsa vuoksi Ethereum on noteerattu lukuisissa pörsseissä, joissa kauppiaat voivat ostaa ja myydä valuuttaa. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme joitakin parhaita Ethereum-kauppapaikkoja ja neuvomme, miten pörssissä käydään kauppaa. Pysy mukana!

Ethereum-pörssi on alusta tai markkinapaikka, jossa yksityishenkilöt voivat ostaa ja myydä Ethereumia, eräänlaista kryptovaluuttaa. Suomessa on kaksi tunnettua Ethereum-pörssiä: Coinmotion ja Northcrypto. Vuonna 2012 perustetun Coinmotionin avulla käyttäjät voivat ostaa Ethereumia eurolla ja se tarjoaa myös turvallisen lompakon valuutan säilyttämiseen. Ethereumia voi ostaa myös Bitcoinilla ja USD:llä. Tuoreempi yritys Northcrypto, joka on perustettu vuonna 2018, tarjoaa laajemman valikoiman vaihtopareja. Heidän sivuiltaan löytyy myös laajasti tietoa kryptovaluuttaan ja sijoittamiseen liittyen.

Molemmat alustat tarjoavat suomalaisille yksityishenkilöille helpon ja turvallisen tavan käydä kauppaa Ethereumilla. Kuten minkä tahansa sijoituksen kohdalla, on tärkeää, että yksityishenkilöt tekevät oman taustatutkimuksensa ennen kuin he ostavat tai käyvät kauppaa kryptovaluutalla pörssissä.

Mikä on Ethereum-pörssi?

Ethereum-pörssit voidaan jakaa karkeasti kahteen eri laatuun: keskitettyihin ja hajautettuihin. Kerromme artikkelin lopussa tarkemmin näiden pörssien eroista. Seuraava listamme koostuu nimenomaan keskitetyistä pörsseistä, katso suosikkimme!

 

Coinmotion

Coinmotion on vuonna 2012 perustettu suomalainen kryptopörssi. Se tarjoaa asiakkailleen muun muassa turvallisen digitaalisen lompakon. Coinmotionin avulla voit ostaa, myydä ja tallentaa Ethereumia, Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja.

 

eToro

eToro on vuonna 2007 perustettu kaupankäynti- ja sijoitusalusta. Yritys tarjoaa laajan valikoiman omaisuusluokkia, mukaan lukien kryptovaluutat, joilla käyttäjät voivat käydä kauppaa alustalla. Sosiaalinen kaupankäynti -ominaisuuden avulla käyttäjät voivat seurata ja kopioida muiden menestyneiden kauppiaiden kauppoja alustalla.

 

Bitpanda

Bitpanda perustettiin vuonna 2014 tavoitteenaan tehdä kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen helpoksi kaikille. Tähän mennessä yritys on onnistunut tehtävässään hyvin, sillä sen käyttäjäystävällistä alustaa ei ole koskaan hakkeroitu.

 

OKX

OKX perustettiin vuonna 2017 laaja-alaiseksi kryptokauppapaikaksi. Se tarjoaa käyttäjilleen monia erilaisia vaihtoehtoja kryptovaluuttojen kaupankäyntiin. OKX on monipuolinen ja kätevä vaihtoehto niille, jotka haluavat sijoittaa digitaalisten valuuttojen markkinoille.

 

Northcrypto

Northcrypton perusti vuonna 2018 suomalainen kehittäjätiimi. Alusta on tunnettu selkeydestään ja turvallisuudestaan, mikä tekee siitä ihanteellisen aloitteleville sijoittajille. Northcryptosta on sittemmin tullut suosittu valinta niille, jotka etsivät helppokäyttöistä kryptopörssiä.

 

bitFlyer

BitFlyer perustettiin vuonna 2014 tavoitteenaan tuoda kryptovaluutat kaikkien saataville. Alusta on helppokäyttöinen ja se tarjoaa kilpailukykyisen ja läpinäkyvän hinnoittelun ilman kiinteitä maksuja.

 

Skilling

Skilling on vuonna 2016 perustettu monipuolinen kauppapaikka. Se tarjoaa demotilin harjoittelua varten sekä paljon maksuvaihtoehtoja. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat oppia käymään valuuttakauppaa ja ansaitsemaan sillä rahaa.

 

Pacific Union

Pacific Union on vuonna 2015 perustettu pörssi, jonka rekisteröintiprosessi on helppo ja suoraviivainen. Se tarjoaa erilaisia videotutoriaaleja sekä seminaareja ja webinaareja, joiden avulla aloittelija pääsee kiinni sijoittamiseen ja kokeneempi pysyy ajan tasalla markkinatilanteesta.

Kuinka luon tilin Ethereum-pörssiin?

Jotta voit aloittaa kaupankäynnin Ethereumilla, sinun on ensin luotava tili hyvämaineiseen pörssiin. Rekisteröitymisprosessi voi vaihdella eri pörssien välillä, mutta on olemassa joitakin yhteisiä vaatimuksia, joita tarvitaan tilin luomiseen. Näitä ovat nimi, sähköpostiosoite ja salasana. Sinun on myös luotava käyttäjätunnus. Jotkin Ethereum-pörssit saattavat myös vaatia lisätietoja, kuten puhelinnumeron, asuinpaikan tai kansalaisuuden.

 

On tärkeää huomata, että säännellyt ja hyvämaineiset pörssit käyttävät myös Know Your Customer (KYC) ja Anti Money Laundering (AML) -sääntöjä estääkseen osaltaan muun muassa terrorismin tukemisen ja rahanpesun.

 

Nyt käymme vaiheittain läpi, miten rekisteröityä Ethereum-pörssiin.

 

  1. Tutki eri pörssejä, jotka käyvät kauppaa Ethereumilla. On tärkeää löytää pörssi, joka on säännelty ja jolla on hyvä maine. Kun olet löytänyt muutaman pörssin, jotka täyttävät nämä kriteerit, vertaa kunkin pörssin veloittamia maksuja.
  2. Kun olet valinnut pörssin, siirry rekisteröintisivulle ja anna vaaditut tiedot. Näihin kuuluvat nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Sinun on myös luotava käyttäjätunnus.
  3. Jotkin Ethereum-pörssit saattavat vaatia lisätietoja, kuten puhelinnumerosi, asuinpaikkasi tai kansalaisuutesi. Jos näin on, anna nämä tiedot tarkasti ja totuudenmukaisesti.
  4. Kun olet antanut nämä tiedot ja siirtynyt eteenpäin, pörssi lähettää sinulle aktivointilinkin sähköpostiisi. Aktivoi tilisi napsauttamalla viestissä olevaa linkkiä.
  5. Säännellyt pörssit edellyttävät sinulta vielä joitakin dokumentteja, joilla todistat olevasi se kuka sanot olevasi. Käymme tätä prosessia tarkemmin läpi hetken päästä.
  6. Onnittelut! Olet nyt suorittanut rekisteröitymisprosessin Ethereum-pörssiin ja voit aloittaa kaupankäynnin!

 

Ethereum-pörssiin rekisteröitymisprosessi on suhteellisen suoraviivainen, mutta on tärkeää tehdä tutkimusta etukäteen, jotta löydät tarpeitasi vastaavan, hyvämaineisen ja luotettavan pörssin. Kun olet rekisteröitynyt, aktivoinut tilisi ja toimittanut tarvittavat asiakirjat, voit aloittaa kaupankäynnin Ethereumilla!

Onko tilin luonti maksullinen?

Ethereum-pörssit, kuten monet muutkin digitaaliset pörssit, eivät peri maksua tilin luomisesta. Käyttäjät joutuvat kuitenkin maksamaan maksuja tehdessään talletuksia ja ostoja. Nämä maksut vaihtelevat tapahtumasta riippuen ja ne löytyvät pörssin verkkosivuilta.

On tärkeää huomata, että siirroissa käytettävään maksutapaan voi liittyä myös maksuja. Esimerkiksi luottokortin käyttäminen voi aiheuttaa ylimääräisiä käsittelykuluja. On aina suositeltavaa tarkistaa huolellisesti kaikki maksut ennen talletusten tai ostojen tekemistä Ethereum-pörssissä tai muussa digitaalisessa pörssissä. Näin voit varmistaa onnistuneen ja kustannustehokkaan tapahtuman ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Ethereum Kokemuksia​​
Opiskelija Cooper Turleysta tuli Ethereumin avulla miljonääri​

Mitä dokumentteja tarvitsen tilin luontiin?

Mitä dokumentteja tarvitsen tilin luontiin?

 

Kun rekisteröidyt uuteen kryptovaluuttapörssiin, sinua saatetaan pyytää toimittamaan erilaisia asiakirjoja henkilöllisyytesi todentamiseksi. Vaikka tämä saattaa tuntua vaivalloiselta, se on itse asiassa tärkeä osa tilisi – ja valuuttasi – turvallisuuden varmistamista. Kerromme nyt tarkemmin, miksi pörssit vaativat näitä asiakirjoja ja mitä voit tehdä varmistaaksesi, että tilisi on täysin suojattu.

 

Kryptovaluuttapörssien on lain mukaan noudatettava Know Your Customer (KYC) ja Anti Money Laundering (AML) -sääntöjä. Suomeksi sanottuna pörssien täytyy siis tarkistaa asiakkaidensa henkilöllisyys. Nämä tarkastukset auttavat estämään rahanpesua ja muita talousrikoksia. Osana rekisteröitymisprosessia pörssit pyytävät sinua toimittamaan erilaisia asiakirjoja, jotka todistavat henkilöllisyytesi. Näitä voivat olla esimerkiksi kuvallinen henkilöllisyystodistus, osoitetodistus ja todiste tuloista. Pörssin sijaintimaasta riippuen voidaan vaatia myös muita asiakirjoja.

 

On tärkeää huomata, että kaikki pörssit eivät noudata näitä säännöksiä. Voi olla houkuttelevaa rekisteröityä pörssille, jossa prosessi on nopeampi ja ylimääräisiä asiakirjoja ei tarvitse toimittaa. Nämä pörssit kuitenkin kiertävät lakia, eivätkä kryptosi ole turvassa niissä. Voit päätyä menettämään kaikki siellä olevat varasi, jos sääntelyviranomaiset sulkevat pörssin.

 

Kun seuraavan kerran rekisteröidyt kryptovaluuttapörssiin, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat käsillä. KYC- ja AML-tarkistukset saattavat tuntua vaivalloisilta, mutta ne ovat itse asiassa tärkeä osa tilisi suojaamista talousrikoksilta. Huolehtimalla vaatimusten noudattamisesta pörssit suojelevat varojasi ja pysyvät lain oikealla puolella.



Kuinka talletan rahaa Ethereum-pörssiin?

Jotta voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla, sinun on ensin talletettava varoja pörssiin. Ethereumia voit ostaa sekä fiat-valuutalla että toisilla kryptovaluutoilla.

 

Ensin sinun on luotava tili pörssiin. Kun tilisi on luotu ja vahvistettu, sinun on talletettava rahaa tilillesi. Voit tehdä tämän esimerkiksi siirtämällä varoja pankkitililtäsi, käyttämällä luotto- tai pankkikorttia tai vaikka PayPalin kautta. Käytössä olevat maksutavat vaihtelevat pörsseittäin. Jos haluat käyttää toista kryptovaluuttaa Ethereumin ostamiseen, sinun on siirrettävä varat lompakostasi pörssin osoitteeseen. Kun varat ovat tililläsi, voit aloittaa kaupankäynnin! 

 

Käymme nyt vaiheittain läpi talletusprosessin Ethereum-pörsseissä.

 

  1. Jotta voit tallettaa rahaa Ethereum-pörssiin, sinun on ensin luotava tili valitsemaasi pörssiin.
  2. Kun sinulla on tili, tulee sinun navigoida sivuston talletus-sivulle. Jos haluat tallettaa fiat-valuuttaa, valitse haluamasi maksutapa (esimerkiksi pankkisiirto, luottokortti, PayPal), summa ja jatka ohjeiden mukaan.
  3. Jos haluat tallettaa kryptovaluuttaa, etsi pörssin lompakon osoite ja tarkista tallettamiseen liittyvät mahdolliset lisäohjeet. Mene sitten omaan lompakkoosi ja lähetä haluamasi määrä kryptovaluuttaa pörssin osoitteeseen.
  4. Maksutavastasi riippuen varat voivat siirtyä lähes välittömästi tai muutaman päivän kuluessa. Kun varat näkyvät tililläsi, pääset tekemään kauppaa.

 

Muista aina nostaa voittosi takaisin omaan henkilökohtaiseen lompakkoosi säilytettäväksi; älä jätä niitä liian pitkäksi aikaa pörssiin. Ethereum-pörssit voidaan hakkeroida tai ne voivat ajautua konkurssiin, jolloin et välttämättä tule enää näkemään varojasi.

Kuinka käyn kauppaa Ethereum-pörssissä?

Ethereumin ostoprosessi voi vaihdella jonkin verran pörssistä toiseen. Perusvaiheet ovat kuitenkin yleensä samat. Kun sinulla on talletettuna haluamasi määrä varoja pörssiin, etsi sivustolta varsinainen kaupankäyntisivu. Täältä pääset valitsemaan haluamasi vaihtoparin. Jos haluat esimerkiksi ostaa Ethereumia eurolla, tulee sinun valita EUR/ETH. Seuraavaksi pääset syöttämään määrän, jonka haluat ostaa. Vahvista sitten ostotilaus. Ostamasi Ethereum tai muu valuutta talletetaan tilillesi, kun maksutapahtuma on käsitelty. Tämä aika vaihtelee pörssistä riippuen, mutta keskitetyissä pörsseissä siirrot eivät yleensä vie kuin pienen hetken.

Minkälaisia kuluja kaupankäyntiin liittyy?

Kaupankäyntiin Ethereum-pörssissä liittyy useita kustannuksia. Näitä ovat transaktiomaksut, toimeksiantojen toteuttamismaksut ja kotiutusmaksut.

Transaktiomaksut

Transaktiomaksut veloitetaan aina, kun ostat tai myyt kryptovaluuttoja Ethereum-pörssissä. Transaktiomaksu menee kaivostyöläisille, jotka vahvistavat tapahtumat Ethereum-lohkoketjussa. Kauppamaksun suuruus vaihtelee kaupassa käytetyn bensan määrän mukaan. Bensa on yksikkö, jota käytetään mittaamaan Ethereum-lohkoketjun tapahtuman tai älykkään sopimuksen suorittamiseen tarvittavan laskennallisen työn määrää.

Toimeksiantojen toteuttamismaksut

Monet Ethereum-pörssit veloittavat niin sanotun toimeksiannon toteuttamismaksun. Toimeksianto toteutetaan, kun se täsmää toisen toimeksiannon kanssa ja johtaa kauppaan. Toimeksiannon toteutuspalkkio on joko kiinteä summa tai prosenttiosuus kaupan kokonaisarvosta.

Kotiutusmaksut

Kotiutusmaksu veloitetaan, kun nostat varoja tililtäsi omaan henkilökohtaiseen lompakkoosi. Maksun suuruus riippuu siitä, mitä kryptovaluuttaa nostat ja mihin lompakkoon nostat. Jos esimerkiksi nostat ETH:ta pörssistä henkilökohtaiseen lompakkoon, pörssi veloittaa sinulta pienen ETH-nostomaksun.

Ovatko Ethereum-pörssit luotettavia?

Koska Ethereum-pörssit käsittelevät arvokkaita varoja, on niiden luotettavuus ja turvallisuus ratkaisevan tärkeää. Mutta kuinka luotettavia Ethereum-pörssit kaiken kaikkiaan ovat?

 

Tähän kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta. Jotkut sanovat, että pörssit ovat täysin luotettavia, kun taas toiset sanovat, että niihin ei voi luottaa lainkaan. Totuus on jossain sillä välillä. On monia pörssejä, jotka ovat luotettavia ja jotka ovat toimineet jo vuosia ilman suurempia ongelmia. On kuitenkin ollut myös tapauksia, joissa pörsseihin on murtauduttu ja ihmiset ovat menettäneet rahansa.

 

Ethereum-pörssin luotettavuutta arvioitaessa on otettava huomioon muutamia asioita. Kryptovaluuttapörsseissä säilytetään paljon rahaa ja henkilökohtaisia tietoja, joten niillä on oltava vahvat turvatoimet sekä alustan että käyttäjien varojen ja tietojen suojaamiseksi. Toinen huomioon otettava asia on saavutettavuus. Pääsetkö tarvittaessa helposti käsiksi varoihisi? Onko nostoja tai talletuksia koskevia rajoituksia? Lopuksi sinun kannattaa tarkastella pörssin käyttöön liittyviä maksuja. Ovatko ne oikeudenmukaisia ja läpinäkyviä?

 

Myös käyttäjien arvostelut antavat sinulle arvokasta tietoa pörssistä. Etsi pörssien arvosteluja ulkopuolisilta, riippumattomilta sivustoilta. Suhtaudu arvosteluihin hieman kriittisesti. Normaalisti isoilla yrityksillä on sekä negatiivisia, että positiivisia palautteita. Jos arvostelut näyttävät hieman liian hyviltä, on syytä epäillä että niistä on maksettu.

 

Muista aina siirtää Ethereumit omaan lompakkoon

 

On aina paras käytäntö säilyttää kryptovaluuttasi henkilökohtaisessa lompakossa sen sijaan, että luottaisit kolmannen osapuolen pörssiin, kuten Coinbaseen tai Krakeniin. Kryptolompakot antavat sinulle täyden määräysvallan yksityisiin avaimiin, joita tarvitaan lohkoketjuun tallennettujen eetteriesi käyttämiseen. Jos kadotat yksityiset avaimesi, menetät pääsyn eettereihisi.

 

Ethereum-lompakoita on useita erilaisia: online, laitteisto, työpöytä, mobiili, paperi. On tärkeää tutkia etukäteen, mikä lompakko vastaa parhaiten tarpeitasi turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Kun olet valinnut lompakon, eetterien siirtäminen Coinbasen kaltaisesta pörssistä on yleensä melko yksinkertaista – ja kolikot on aina hyvä saada pois pörssistä ja omaan käyttöön mahdollisimman pian.

 

Kuten mainitsimme, Ethereumin tallentamiseen on useita eri vaihtoehtoja. Tutustutaanpa tarkemmin kuhunkin näistä vaihtoehdoista.

Bernsin visio

Online-lompakot

Online-lompakot ovat verkossa toimivia digitaalisia lompakoita, joita esimerkiksi useat Ethereum-pörssit tarjoavat. Ne ovat vähiten turvallinen vaihtoehto, sillä ne ovat alttiita hakkereiden hyökkäyksille. Online-lompakot tarjoavat kuitenkin enemmän ominaisuuksia kuin muunlaiset lompakot ja ovat yleensä käyttäjäystävällisiä. Suosittuja online-lompakoita ovat esimerkiksi Exodus ja Jaxx.

 

Laitteistolompakot

Laitteistolompakot ovat fyysisiä laitteita, jotka tallentavat Ethereumisi offline-tilassa. Tämä tekee niistä turvallisen vaihtoehdon, sillä ne eivät ole yhteydessä internetiin ja ovat siksi ulkopuolisille vaikeampia päästä käsiksi. Laitteistolompakot ovat yleensä USB-aseman tai pienen laitteen muodossa, joka näyttää tyypilliseltä muistitikulta. Suosittuja laitteistolompakkoja ovat muun muassa Ledger Nano S ja Trezor.

 

Työpöytälompakot

Työpöytälompakot ovat ohjelmistolompakoita, jotka ladataan ja asennetaan tietokoneelle. Ne yhdistetään tarvittaessa internetiin, mutta ovat muun osan ajasta offline-tilassa. Ne eivät ole yhtä turvallisia kuin laitteistolompakot, mutta ne ovat turvallisempia kuin mobiili- ja nettilompakot. Yksi suosittu työpöytälompakko on Mist.

 

Mobiililompakot

Mobiililompakot ovat ohjelmistolompakoita, jotka voidaan asentaa älypuhelimeen tai tablettiin. Ne tarjoavat mukavuutta, kun Ethereumiin pääsee käsiksi missä ja milloin tahansa. Ne ovat samalla myös vähemmän turvallisia kuin muuntyyppiset lompakot. Eräs suosittu mobiililompakko on MyEtherWallet.

 

Paperilompakot

Paperilompakot ovat yksinkertaisesti tulosteita yksityisistä ja julkisista avaimista. Ne ovat toisaalta  helppoja kadottaa tai varastaa, mutta mahdottomia hakkeroida. Jos haluat säilyttää Ethereumisi pitkän aikaa ja olet tavaroidesi kanssa yleisesti ottaen hyvin huolellinen, paperilompakko voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.

 

Kaiken kaikkiaan on siis tärkeää siirtää ETH (tai muut kryptovaluutat) aina mahdollisimman pian omaan lompakkoon, eikä säilyttää niitä pörssien tileillä. Ethereum-pörssit, kuten muutkin kryptovaluuttapörssit, ovat hakkeroitavissa (kysy vaikka Mt. Goxilta tai viimeisimpänä Binancelta), joten on aina parasta olettaa, että kolikkosi eivät ole turvassa ennen kuin ne ovat henkilökohtaisesti hallussasi. Lompakoita on paljon erilaisia – tee tutkimusta ja etsi se, joka vastaa parhaiten tarpeitasi turvallisuuden ja mukavuuden kannalta!

Yhteenveto – plussat ja miinukset

Ethereumin maailmassa on kahdenlaisia ​​​​pörssejä – keskitetyt Ethereum-pörssit ja hajautetut Ethereum-pörssit. Keskitetyt Ethereum-pörssit ovat niin sanotun keskusviranomaisen johtamia, kun taas hajautetut Ethereum-pörssit toimivat Ethereumin lohkoketjussa ”peer-to-peer”-menetelmällä eli käyttäjät käyvät kauppaa keskenään. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, mutta kumpi on parempi? Tarkastellaan lähemmin kahta pörssityyppiä ja verrataan niitä.

Keskitetyt Ethereum-pörssit: plussat

  • Keskitetyt Ethereum-pörssit ovat hajautettuihin verrattuna tyypillisesti paljon helpompia käyttää. Niissä on yleensä käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jossa on helppo navigoida. Tämä on yksi syistä, miksi ne ovat niin suosittuja uusien sijoittajien keskuudessa.
  • Toinen keskitetyn pörssin etu on, että ne voivat tarjota enemmän ominaisuuksia ja palveluita, kuin hajautetut Ethereum-pörssit. Esimerkiksi monet keskitetyt Ethereum-pörssit tarjoavat marginaalikauppaa, jonka avulla voit käydä kauppaa lainarahalla ja mahdollisesti saada suurempia voittoja (mutta myös suurempia tappioita). Marginaalikauppa ei ole saatavilla useimmissa hajautetuissa pörsseissä.
  • Keskitetyt Ethereum-pörssit ovat myös yleensä paljon nopeampia kuin hajautetut. Tämä johtuu siitä, että keskitetyissä pörsseissä tehdyt kaupat käsitellään keskuspalvelimella, kun taas hajautettujen pörssien kaupat käsitellään lohkoketjulla, mikä voi olla hidasta.

Keskitetyt Ethereum-pörssit: miinukset

  • Yksi keskitettyjen keskusten suurimmista haitoista on, että ne ovat paljon hajautettuja pörssejä alttiimpia hakkeroinneille. Tämä johtuu siitä, että kaikki keskitetyn pörssin valuutta on tallennettu yhteen paikkaan. Tämä tekee siitä houkuttelevan kohteen hakkereille. Itse asiassa monia suuria hyökkäyksiä on tapahtunut juuri keskitetyissä pörsseissä, kuten Mt. Goxissa ja Coincheckissä ja aivan hiljattain myös suositussa Binancessa.
  • Keskitettyjen pörssien toinen haittapuoli on se, että suurin osa niistä on valtion sääntelyn alaisia. Jos hallitus siis päättää alkaa rajoittaa kryptovaluuttojen levitystä ja käyttöä, se tietää keskitetylle pörssille ongelmia. Esimerkiksi syyskuussa 2017 Kiina lähti suitsimaan kryptovaluutan käyttöä ja tämä sai Bitcoinin hinnan laskemaan merkittävästi.
  • Lopuksi toinen keskitetyn vaihdon haittapuoli on, että sinun on luotettava varasi sitä ylläpitävien ihmisten käsiin. Jos pörssi esimerkiksi joutuu konkurssiin, varasi voidaan jäädyttää etkä välttämättä pääse niihin enää käsiksi.

Hajautetut Ethereum-pörssit: plussat

  • Yksi hajautetun pörssin käytön tärkeimmistä eduista on, että ne ovat paljon keskitettyjä pörssejä turvallisempia. Kaupat käsitellään lohkoketjulla, jolloin tieto on varastoitu yhden ison keskuksen sijaan moniin pieniin. Tällaisen systeemin hakkerointi on lähes mahdotonta.
  • Toinen hajautetun pörssin etu on, että henkilökohtaiset tietosi ovat siellä paremmassa tallessa. Tietoja ei tallenneta keskuspalvelimelle, josta ne voitaisiin paljon helpommin hakkeroida tai vuotaa.
  • Lopuksi, hajautetut Ethereum-pörssit eivät ole valtion sääntelyn alaisia. Tämä tarkoittaa, että vaikka hallitus vastustaisi kryptovaluuttaa, se ei vaikuta hajautettuihin pörsseihin yhtä paljon kuin keskitettyihin.

Hajautetut Ethereum-pörssit: miinukset

  • Yksi hajautettujen pörssien suuri miinus on niiden vaikeakäyttöisyys. Niistä puuttuu usein käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, joten tekniikkaa kehnommin taitavalle ne voivat olla melko haastavia navigoida.
  • Myös itse kauppojen toteuttaminen voi olla monimutkaista ja aikaa vievää, koska lohkoketjun on käsiteltävä jokainen kauppa manuaalisesti. Tämä voi verkon tilanteesta riippuen olla välillä hyvinkin hidasta.

Molempien pörssityyppien käytössä on sekä hyviä että huonoja puolia. Omat taitosi ja prioriteettisi sanelevat sen, kumman tyyppiset Ethereum-pörssit sinun kannattaa valita.

Ethereum-pörssit ovat paikkoja jännittävään kaupantekoon ja mahdollistavat onnekkaalle ja taitavalle sijoittajalle myös komeat voitot. Muista kuitenkin maltti sijoittamisessa; älä koskaan laita likoon enemmän rahaa, kuin sinulla on varaa menettää. Tutustu rauhassa eri vaihtoehtoihin ja perehdy kryptovaluuttakaupan perusteisiin huolellisesti. Aloita pienillä summilla – taitojesi ja ymmärryksesi kehittyessä voit mahdollisesti panostaa enemmän.

Onnea kaupantekoon!