Siirry suoraan sisältöön

Osta Ethereumia luottokortilla

Osta Ethereumia

Ether on Ethereum-verkon kotimainen kryptovaluutta. Sillä voi maksaa transaktiomaksuja ja laskentapalveluja Ethereum-verkossa. Ethereum on hajautettu alusta (dapp) joka käyttää älykkäitä sopimuksia: sovelluksia, jotka toimivat täsmälleen ohjelmoidusti ilman petoksen tai kolmannen osapuolen puuttumisen mahdollisuutta. Nämä dappit ovat avoimen lähdekoodin sovelluksia, ja kuka tahansa voi osallistua niiden kehittämiseen. Se tarkoittaa, että kehittäjät voivat luoda omia hajautettuja sovelluksiaan Ethereum-verkkoon.

Ethereum on kasvattanut suosiotaan sijoittajien ja kauppiaiden keskuudessa. Yksi tärkeimmistä syistä tähän on se, että Ethereum-lohkoketjuteknologia tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia ja etuja verrattuna muihin lohkoketjuprotokolliin. Lisäksi Ethereumia tukee suuria ja kasvavia kehittäjien, yrittäjien ja yritysten yhteisöitä. Se tuli markkinoille vuonna 2015, ja on sittemmin kasvanut markkina-arvoltaan toiseksi suurimmakis kryptovaluuttaksi. Jos haluat ostaa Ethereumia nopeasti ja helposti, luottokortin käyttäminen on yksi parhaista tavoista tehdä se. On olemassa lukuisia pörssejä, joiden kautta voit ostaa Ethereumia luottokortilla.

Ethereum kryptovaluuttana

Ethereum toimii maailmanlaajuisena, hajautettuna tietokoneena. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa maailmassa voi käyttää Ethereumia sovellusten rakentamiseen ja käyttämiseen ilman välikäsiä. Ethereumia kutsutaan usein ”maailman tietokoneeksi”, koska sen avulla kuka tahansa voi luoda ja käyttää hajautettuja sovelluksia (dapps). Nämä sovellukset ovat avoimen lähdekoodin sovelluksia, ja kuka tahansa voi osallistua niiden kehittämiseen. Ethereum on osoittanut paljon potentiaalia sen jälkeen, kun se lanseerattiin vuonna 2015. Alle viidessä vuodessa Ethereumista tuli markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta. Bitcoinin ja Ethereum olennainen ero on se, bitcoin suunniteltiin arvo- ja maksujärjestelmäksi, kun taas Ethereum suunniteltiin hajautettujen sovellusten alustaksi. Tämä tarkoittaa, että Ethereumilla voidaan luoda ja käyttää dappsovelluksia, kun taas Bitcoinilla ei.

Ethereum on houkutteleva sijoituskohde monesta syystä. Ensinnäkin Ethereum on osoittanut vaikuttavaa kasvua sen jälkeen, kun se käynnistettiin. Toiseksi Ethereum-yhteisö on suuri ja kehittyvä. Kolmanneksi Ethereum tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia ja etuja verrattuna muihin lohkoketjuprotokolliin. Lopuksi, Ethereumia tukevat monet suuret yritykset ja organisaatiot. Jos haluat ostaa Ethereumia nopeasti ja helposti, luottokortin käyttäminen on yksi parhaista vaihtoehdoista.

Ethereumin kurssi ​

Ethereumin valuuttakurssi on Ethereumin hinta suhteessa toiseen valuuttaan. Vaihtokurssi vaihtelee sen mukaan, millä valuutalla ostat Ethereumia. Esimerkiksi tätä kirjoitettaessa 1 ETH on 140 Yhdysvaltain dollarin arvoinen. Tämä tarkoittaa, että jos haluat ostaa 1 ETH:n, sinun on maksettava 140 USD. Ethereumin vaihtokurssi vaihtelee markkinoiden mukaan, ja siihen voivat vaikuttaa esimerkiksi uutiset, tapahtumat ja säädökset. Ethereumia ostaessasi on tärkeää tarkistaa vaihtokurssi, jotta saat varmasti hyvän tarjouksen.

Ethereumin louhinta

Ethereumin louhinta on prosessi, jossa tarkistetaan ja lisätään tapahtumia Ethereumin lohkoketjuun. Tämän tekevät louhijat, jotka palkitaan työstään Ethereumilla. Ethereumin louhinta on tapa ansaita kryptovaluuttaa ilman, että tarvitsee laittaa rahaa sen ostamiseen. 

Louhintalaitteet voivat olla kalliita, joten on tärkeää laskea, onko se kannattava ennen investointia. Tämä voidaan tehdä tarkastelemalla louhijan hashratea ja sähkökustannuksia. Hashrate kertoo, kuinka nopeasti louhija pystyy louhimaan Ethereumia. Mitä korkeampi hashrate on, sitä enemmän Ethereumia louhija ansaitsee. Sähkökustannukset kertovat, kuinka paljon louhimen käyttäminen maksaa. Jos haluat laskea, onko louhinta kannattavaa, sinun on verrattava louhijan hashrate- ja sähkökustannuksia Ethereumin nykyiseen hintaan. Voit tehdä tämän käyttämällä louhintalaskuria. Louhintalaskurit löytyvät verkosta, ja ne antavat arvion siitä, kuinka paljon rahaa voit ansaita louhinnalla.

Osta Ethereumia luottokortilla helposti ja nopeasti
Opiskelija Cooper Turleysta tuli Ethereumin avulla miljonääri​

Käytön edut

Ethereumin käytöstä on monia etuja. Yksi tärkeimmistä eduista on, että se on erittäin monipuolinen alusta. Sitä voidaan käyttää monenlaisiin sovelluksiin, kuten maksuihin, rahoitukseen, identiteetinhallintaan,ennustemarkkinoihin, esineiden internetiin (IoT) ja paljon muuhun. Lisäksi Ethereum on myös paljon nopeampi ja skaalautuvampi kuin  muut lohkoketjuprotokollat. Ethereum pystyy käsittelemään noin 15 transaktiota sekunnissa, kun taas Bitcoin pystyy käsittelemään vain noin 7 transaktiota sekunnissa. Tämä tarkoittaa, että Ethereum pystyy skaalautumaan paljon paremmin kuin Bitcoin.

Ethereum on myös erittäin turvallinen alusta. Ethereum-verkkoa vastaan on hyökätty lukuisia kertoja, mutta sitä ei ole koskaan onnistuttu hakkeroimaan. Tämä johtuu siitä, että Ethereum  on erittäin vankka turvajärjestelmä, joka on testattu ja todistettu ajan mittaan.

Miksi Ethereumia kannattaa ostaa luottokortilla?

Ethereum-luottokortit ovat hyvä tapa aloittaa Ethereumin ostaminen sillä ne tarjoavat yksinkertaisen ja kätevän tavan ostaa luottokortilla. Lisäksi Ethereum-luottokortit tarjoavat useita etuja muihin maksutapoihin verrattuna. Ensinnäkin Ethereumin ostaminen luottokortilla on nopeaa ja helppoa. Voit ostaa Ethereumia välittömästi luottokortilla monissa pörsseissä. Tämä on kätevää, jos haluat sijoittaa Ethereumiin nopeasti tai jos sinun on tehtävä hätäostos.

Toiseksi, Ethereumin ostaminen luottokortilla on yksi turvallisimmista ostotavoista ja sopii hyvin uusille käyttäjille. Voit tehdä ostoksesi liikkeellä ollessasi ja mistä päin maailmaa tahansa. Tarvitset vain internet-yhteyden ja luotto- tai pankkikortin. Kun ostat luottokortilla, vaihtopalvelu ottaa vastuulleen petosriskin. Tämä tarkoittaa, että et ole alttiina samoille riskeille kuin käyttäessäsi muita maksutapoja, kuten pankkisiirtoa tai PayPalia. Lisäksi useimmat vaihdot tarjoavat ostajalle suojaa petostapauksissa ja palautuspyyntöjä tulee harvoin. Jos et saa maksamaasi Ethereumia, saat rahasi takaisin.

Kolmanneksi, kun ostat Ethereumia luottokortilla pörssistä, voit yleensä hyötyä alhaisemmista maksuista ja sinun ei tarvitse odotella pankkisiirron saapumista perille. Tämä johtuu siitä, että luottokorttiyhtiöt voivat käsitellä maksusi välittömästi ja aloittaa maksutapahtuman. Lisäksi monet vaihdot tarjoavat alennuksia tai jopa käteispalautuksia, kun maksat luottokortilla. Tämä tarkoittaa, että voit säästää rahaa käyttämällä luottokorttia Ethereumin ostamiseen.

Lopuksi, luottokortin käyttäminen Ethereumin ostamiseen on hyvä tapa monipuolistaa sijoitussalkkuasi. Jos sijoitat vain fiat-valuuttoihin, kuten USD tai EUR, voit lisätä altistumistasi kryptovaluuttamarkkinoille ostamalla Ethereumia luottokortilla. Näin voit suojautua riskeiltä, jotka liittyvät yhteen valuuttaan sijoittamiseen. Lisäksi hyödyt luottokorttiyhtiön tarjoamista palkkioista ja pisteistä, sekä kun teet ostoksen luottokortilla, maksutapahtuma käsitellään salatun kanavan kautta. Tämä tarkoittaa, että henkilökohtaiset ja taloudelliset tietosi ovat turvassa hakkereilta.

Ethereum luottokorttin valinta

Saatavilla on muutamia erilaisia ethereum-luottokortteja, joilla kullakin on omat etunsa ja haittansa.

Ethereum Debit Card

Suosituin ethereum-luottokorttityyppi on Ethereum Debit Card. Nämä kortit ovat pankkien myöntämiä, ja niiden avulla voit käyttää Ethereum-saldosi missä tahansa Visa- tai Mastercard-kortin hyväksyvässä paikassa. Voit myös käyttää näitä kortteja käteisen nostamiseen pankkiautomaateista. Debit-korteilla on kuitenkin joitakin haittoja. Ensinnäkin ne eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja  eivät ehkä tue kaikkia pörssejä. Toiseksi niillä on yleensä korkeammat maksut kuin muunlaisilla luottokorteilla. Lisäksi Ethereum-saldosi on kortin myöntäjän säilytystilillä, joten et voi täysin hallita varojasi.

Ethereum Prepaid Card

Toinen suosittu Ethereum-luottokorttityyppi on Ethereum Prepaid Card. Näitä kortteja myöntävät esimerkiksi BitPay, Coinbase ja Xapo. Ne toimivat samalla tavalla kuin pankkikortit, mutta voit käyttää Ethereum-saldosi missä tahansa, missä Visa- tai Mastercard-kortti hyväksytään. Prepaid-korteilla on kuitenkin myös joitakin haittoja. Ensinnäkin ne eivät ole saatavilla kaikissa maissa. Toiseksi, niiden maksut ovat korkeammat kuin muiden luottokorttien.

BitPay Visa Card

Kolmas Ethereum-luottokorttityyppi on BitPay Visa Card. Tämän kortin avulla voit käyttää Bitcoinisi tai Ethereum-saldosi ja voit tehdä ostoksia missä tahansa, missä Visa hyväksytään. Kortti on saatavilla kaikissa 50 Yhdysvaltain osavaltiossa ja useimmissa maissa ympäri maailmaa. BitPay Visa -kortilla on kuitenkin muutamia haittoja. Ensinnäkin sillä on korkeat maksut. Toiseksi kortilla ei voi nostaa käteistä pankkiautomaateista. Lisäksi Ethereum-saldosi säilytetään BitPay-kortissa, joten sinulla ei ole täyttä määräysvaltaa varoihisi. 

Mistä Ethereumia kannattaa ostaa luottokortilla?

Lista pörsseistä joista voi ostaa Ethereumia luottokortilla:

– Kraken

– Bitstamp

– Gemini

– Coinbase

– Binance

– CEX.IO

– Bitfinex

– ShapeShift

– Changelly

– Coinsquare

Bernsin visio

Näin ostat Ethereumia luottokortilla

Ethereumin ostaminen luottokortilla on yksinkertaista, ja prosessissa on neljä vaihetta: vaihdon valinta, luottokorttikustannusten ymmärtäminen, tilin perustaminen ja vahvistaminen, talletuksen tekeminen ja Ethereumin ostaminen. Voit helposti ostaa Ethereumia luottokortilla noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Valitse sopiva Ethereum pörssi yllä olevasta listasta

Voit ostaa Ethereumia vain pörssin tai välittäjän kautta luottokortilla. Yllä on kattava luettelo pörsseistä, jotka ovat sekä luotettavia että turvallisia tähän tarkoitukseen. Valitse pörssi, jota on helppo käyttää, jossa on korkea tietoturva ja joka ei veloita liikaa. Lisäksi pörssissä pitäisi olla saatavilla useita eri valuuttoja, hyvä asiakaspalvelu siltä varalta, että tarvitset apua, ja riittävästi ihmisiä kaupankäynnissä, jotta likviditeetti on aina kunnossa.

Varmista että verkkosivusto on säännelty, muuten riskeeraat huijatuksi tai hakkeroiduksi tulemisen. Jos välittäjä esimerkiksi pyytää luottokorttitietojasi sähköpostitse, tämä voi olla varoitusmerkki siitä, että välittäjä ei ole hyvämaineinen tai luotettava. Useimmat hakkerit käyttävät sähköposteja yrittäessään kalastella ihmisten luottokorttitietoja. Demo-tili on täydellinen tapa tutustua kaupankäyntialustaan, sillä se simuloi oikean rahan olosuhteita, mutta ilman todellista taloudellista riskiä.

2. Tarkista luottokortin maksukulut

Kun ostat Ethereumia luottokortilla, pörssi veloittaa sinulta maksun. Kulut voivat liikkua 2% ja 6% välillä ja tämä on yleensä prosenttiosuus transaktion kokonaismäärästä. Jos esimerkiksi ostat Ethereumia 100 dollarin arvosta ja maksu on 3 %, maksat yhteensä 103 dollaria. Jotkin pörssit eivät peri lainkaan maksuja, kun käytät luottokortteja, joten kannattaa aina tarkistaa ehdot ennen talletuksen tekemistä.

Yleensä kryptovaluuttapörssit veloittavat hyvin alhaisen maksun luotto- tai pankkikorttitapahtumista. Binance veloittaa yhden alhaisimmista kuluista, noin 2 %, kun taas Bitstamp veloittaa noin 5 %:n maksun luotto- tai pankkikortin käyttäjiltä. Pankki ja luottokortin tarjoaja määräävät mahdolliset lisäkustannukset.

Joillakin luottokorteilla veloitetaan jopa 10 % tai enemmän, ja myös muita lisäkuluja voidaan periä. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää perusteellisesti välittäjäsi ehdot ennen kuin ostat kryptovaluuttaa luottokortilla.

3. Luo tili ja varmista henkilöllisyytesi

Useimmissa pörsseissä sinun on luotava tili ja vahvistettava henkilöllisyytesi, ennen kuin voit ostaa Ethereumia luottokortilla. Tämän prosessin tarkoituksena on estää petokset ja suojella käyttäjien varoja. Henkilöllisyytesi tarkisteataan antamalla joitakin henkilötietoja ja asiakirjoja. Vaatimukset vaihtelevat, mutta yleensä sinun on toimitettava kopio passistasi tai valtion myöntämästä henkilöllisyystodistuksesta sekä kopio sähkölaskusta tai tiliotteesta osoitteen todistamiseksi.

Jotkut alustat voivat tämän lisäksi pyytää sinua ottamaan kuvan itsestäsi henkilöllisyystodistus vierelläsi varmistaakseen, että se on sinun. Näiden asiakirjojen avulla kaupankäyntialusta pystyy todentamaan henkilöllisyytesi, jolloin kaupankäynti on turvallista molemmille osapuolille. Tässä kuvassa pidät henkilöllisyystodistustasi tai passiasi kasvosi vieressä. Muista käyttää hyvää valaistusta ja varmista, että kaikki henkilöllisyystodistuksessa olevat tiedot ovat selvästi ja luettavissa.

4. Tee talletus ja osta Ethereumia

Kun olet luonut tilin ja vahvistanut henkilöllisyytesi, voit tehdä talletuksen ja ostaa Ethereumia. Valitse haluamasi määrä Ethereumia ja anna luottokorttitietosi. Prosessi on yleensä välitön, mutta tapahtuman läpivienti voi kestää muutaman minuutin. Kun se on valmis, sinulla on Ethereumia tililläsi ja voit aloittaa kaupankäynnin.

Luottokorttitalletuksissa on yleensä yläraja,  joten et välttämättä voi ostaa suuria määriä Ethereumia kerralla. Esimerkiksi Coinbase sallii luotto- ja pankkikorttien käyttäjille enintään 2 000 dollarin talletuksen päivässä tai 10 000 dollarin talletuksen viikossa. Tarkista aina maksun tiedot ja vahvista toimeksianto.

5. Ethereumin ostaminen suoraan luottokortilla

Toinen vaihtoehto Ethereumin ostamiseen on käyttää alustaa, jonka avulla voit ostaa kryptovaluuttaa suoraan luottokortilla. Nämä alustat ovat käteviä, sillä niiden avulla voit ostaa Ethereumia ilman tilin luomista tai henkilöllisyytesi vahvistamista. Esimerkiksi Binancella on mahdollisuus ostaa luottokortilla ilman erillistä talletusta. Tämä toimii muutoin samalla tavalla, mutta sinun ei tarvitse tehdä talletusta ja voit tehdä oston suoraan tilinluonnin jälkeen.

Tämä on kätevä vaihtoehto, jos haluat ostaa pienen määrän Ethereumia nopeasti ja ilman tilin vahvistusprosessia. Tämä menetelmä on kuitenkin yleensä kalliimpi, koska alustat veloittavat korkeampia maksuja luottokorttitapahtumista

On myös tärkeää muistaa, että kun ostat Ethereumia suoraan luottokortilla, olet  yleensä ostamalla alustalta, jota ei ole säännelty rahoitusviranomaisen toimesta. Tämä tarkoittaa, että petosriski on suurempi ja että varojasi ei ole suojattu, jos foorumi hakkeroidaan tai se menee konkurssiin.

6. Siirrä Ethereumit omaan ethereum lompakkoon

Kun olet ostanut Ethereumia, sinun on säilytettävä se turvallisessa lompakossa. Säilytä Ethereumia lompakossa, joka ei ole yhteydessä internetiin, jotta varkausriski pienenee. Varoja ei kannata säilyttää pörssissä, vaan ne kannattaa aina siirtää omaan lompakkoon. Viimeaikoina moni pörssi on mennyt konkurssiin ja asiakkaiden varat on jäädytetty. Tämän vuoksi on tärkeää siirtää varat pörssiin jota hallitset itse.  Löydät tätä aihetta käsittelevän artikkelin verkkosivuiltamme.

Ethereum lompakon ostaminen on helppoa. Saatavilla on monia lompakoita, mutta suosittelemme käyttämään laitteistolompakkoa, kuten Ledger Nano S:ää. Tämäntyyppinen lompakko on offline-tilassa ja siksi paljon turvallisempi.

Ethereumin vaikutukset perinteisiin markkinoihin: Kuinka Ethereum vaikuttaa eri teollisuudenaloihin?

Onko Ethereumia mahdollista ostaa anonyymisti luottokortilla?

Kyllä, Ethereumia voi ostaa nimettömänä luottokortilla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kun ostat kryptovaluuttaa nimettömänä, ostat yleensä alustalta, jota ei ole säännelty finanssiviranomaisen toimesta. Tämä tarkoittaa, että petosriski on suurempi ja että varojasi ei ole suojattu, jos alustaan murtaudutaan tai se katoaa.

Joissakin maissa on mahdollista löytää Ethereum-automaatteja, joista voi ostaa Ethereumia käteisellä. Nämä automaatit eivät tarvitse henkilön nimeä, osoitetta tai muita tunnistetietoja. Kryptovaluuttojen suosion kasvaessa myös kryptoautomaattien käyttö lisääntyy. Ne eivät ole vielä laajalle levinneet, ja niitä saattaa tällä hetkellä löytyä vain suurista kaupungeista.

P2P-pörssit ovat myös hyvä vaihtoehto Ethereumin ostamiseen nimettömänä. Näiden alustojen avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä suoraan toistensa kanssa ilman välikäsiä. LocalEthereum on yksi tällainen alusta, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä Ethereumia nimettömästi.

Tärkeintä Ethereumia anonyymisti ostaessa on aina käyttää turvallista lompakko varojen säilyttämistä varten. Älä jätä Ethereumisi pörssiin tai mihinkään muuhun paikkaan, jossa se voidaan hakkeroida tai varastaa. Kun ostat Ethereumia nimettömänä, tarkista aina maksutiedot ja vahvista tilaus petosten välttämiseksi. Jos olet epävarma alustasta, on aina parasta tehdä oma tutkimus ennen ostoksen tekemistä.

Onko Ethereumin ostaminen pankkikortilla turvallista?

Ethereumin ostaminen pankkikortilla on turvallista, kunhan käytät hyvämaineista alustaa. Kun ostat pankkikortilla, varat otetaan suoraan pankkitililtäsi. Tämä tarkoittaa, että petosten tai takaisinmaksujen riskiä ei ole, koska varat on jo siirretty. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jos ostat alustalta, jota ei ole säännelty finanssiviranomaisen toimesta, petoksen riski on suurempi. Siksi on aina tärkeää tarkistaa maksutiedot ja vahvistaa tilaus ennen ostoksen tekemistä.

On myös hyvä tietää, että kun ostat Ethereumia pankkikortilla, maksutapahtuma käsitellään yleensä välittömästi. Ostamasi Ethereum ei silti välttämättä ole heti käytettävissä, koska se on vahvistettava lohkoketjussa. Tämä prosessi kestää yleensä muutaman minuutin, mutta voi joskus kestää kauemmin verkon ruuhkautumisesta riippuen.

Ethereumia pankkikortilla ostettaessa on tärkeää muistaa, että on aina käytettävä hyvämaineista alustaa. Kryptovaluuttamaailmassa on paljon huijauksia,  joten on tärkeää olla tietoinen niistä. Jos olet epävarma alustasta, on aina parempi tehdä oma tutkimus ennen ostosten tekemistä.

Ethereumin lisää suomalaisten nettikasinoiden turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä

Luottokortin käyttämisestä Ethereumin ostamiseen: Edut ja haitat

Luottokortin käyttämisessä Ethereumin ostamiseen on sekä hyviä että huonoja puolia.

Edut:

  • Helppous
  • Nopeus
  • Voit tehdä automatisoituja ostoja (esim. joka kk)
  • Luottokorttiyhtiö on vastuussa huijauksista ja koska luottokortti ei ole yhdistetty pankkitiliisi varasi ovat turvassa
  • Luottokortilla tehdyt maksut ja siirrot näkyvät välittömästi

 

Tärkein etu, että luottokortti on erittäin nopea ja helppo tapa ostaa Ethereumia. Tapahtuma käsitellään yleensä välittömästi, ja saat Ethereumisi muutamassa minuutissa. Toinen etu on se, että voit käyttää luottokorttia Ethereumin ostamiseen mistä päin maailmaa tahansa.  Sinulla ei tarvitse olla pankkitiliä maassa, jossa haluat ostaa Ethereumia.

Haitat:

  • Käsittelykulut saattavat olla korkeita
  • Kaikki Ethereum pörssit eivät hyväksy luottokortti maksua

 

Luottokortin käyttämiseen Ethereumin ostamiseen liittyy myös joitakin haittoja. Suurin haitta on se, että se on kalliimpi kuin muut menetelmät. Tämä johtuu siitä, että luottokorttiyhtiöt veloittavat maksun tapahtuman käsittelystä. Toinen haittapuoli on se, että et ehkä pysty ostamaan niin paljon Ethereumia kuin haluat, sillä useimmilla alustoilla on rajoituksia sille, kuinka paljon voit ostaa luottokortilla. Kaikki Ethereum-pörssit eivät hyväksy luottokorttimaksuja, joten sinun on löydettävä sellainen, joka hyväksyy luottokorttimaksut.