Siirry suoraan sisältöön

Ethereumin osto

Ethereum on vuonna 2013 esitelty kryptovaluutta. Sitä pidetään kryptovaluuttapiireissä niin kutsuttuna toisen sukupolven kryptovaluuttana eli altcoinina ja taas monille tutumpi bitcoin on ensimmäisen sukupolven kryptovaluutta. Lyhyesti kerrottuna Ethereum on avoin ohjelmistoalusta, joka pitää sisällään erillisen lohkoketjun. Sinne voidaan luoda omia tokeneiksi kutsuttuja kryptovaluuttoja. Ethereum siis tarkoittaa kokonaisuutta, jossa kaikki toimii ja yksittäistä kryptovaluuttakolikkoa kutsutaan etheriksi. Puhekielessä kuitenkin yleisesti puhutaan Ethereumista myös kolikkojen nimenä. Jos Ethereumin osto kiinnostaa niin ostopaikkoja on runsaasti tarjolla, koska kyseessä on yleisesti suosittu ja luotettavana pidetty kryptovaluutta.

Kuinka Ethereumin osto onnistuu?

Kryptovaluuttapiireissä Ethereumia pidetään luotettavana valuuttana. Se on tällä hetkellä toiseksi suurin kryptovaluutta heti bitcoinin jälkeen. Voisikin sanoa, että jos haluat ostaa lompakkoosi vakaata ja turvallista kryptovaluuttaa, niin osta Ethereumia.

Koska Ethereum on yksi suurimmista kryptovaluutoista, ostopaikkoja löytyy useita. Ostajan päätettäväksi jää esimerkiksi valita, millaisia maksutapoja haluaa käyttää tai kuinka yksityisenä haluaa ostonsa pitää. Osa ostopaikoista esimerkiksi hyväksyy luottokortin maksutavaksi ja toisissa voi maksaa bitcoineilla.

Ostopaikka valitaan yleensä asuinmantereen mukaan, koska kauppaa käydään ympäri maailmaa. Suomalaisen ostajan kannattaa valita eurooppalainen kaupankäyntiportaali. Osa ostopaikoista pitää kiinni asiakkaidensa anonymiteetista, eli jos arvostaa kaupankäynnin yksityisyyttä, niin kannattaa ottaa se huomioon kauppapaikkaa valittaessa.

Mitä huomioida kryptovaluutan ostamisessa?

Kun tehdään kauppaa kryptovaluutalla, tarvitaan oikeanlainen lompakko. Vaihtoehtoja löytyy lukemattomia, mutta valinta kannattaa tehdä omien tarpeiden mukaisesti. On esimerkiksi olemassa täysin suomenkielisiä palveluita, jos kielitaito estää kryptovaluuttoihin sijoittamisen. Paperilompakko on vaihtoehto niille, joita virtuaalilompakot epäilyttävät.

Ethereum-kurssi on ollut nousujohteinen. Se on nostanut arvoaan ja loppua ei ole näkyvissä. Analyytikot ovat sitä mieltä, että lähitulevaisuudessa Ethereum kurssi jatkaa nousujohteista trendiään. Tätä edesauttavat sen hyvä maine kryptovaluuttoihin sijoittavien keskuudessa, mutta myös se, että yhä useampi palveluntarjoaja on alkanut hyväksyä Ethereumin maksuvaluuttana palveluissaan. Yksi suurimmista esimerkeistä on Visa, joka aloitti ottamaan vastaan ether-maksuja maaliskuussa 2021.

ethereumin osto

Kannattaako ethereumin osto?

Ethereum kuuluu yhteen parhaista kryptovaluutoista, sillä onhan se heti bitcoinin jälkeen tunnetuin kryptovaluutta. Kun ottaa huomioon, kuinka paljon kryptojen arvot vaihtelevat jopa päivän sisällä, vakaa kryptovaluutta on aina mielenkiintoinen vaihtoehto. Toki Ethereumin arvo vaihtelee aivan kuten monen muunkin krypton, mutta se on selkeästi vakaampi kuin moni pienempi kryptovaluutta.

Ethereum sopii mainiosti varsinkin aloitteleville sijoittajille, jotka ovat vasta opettelemassa kryptojen käyttämistä. Monet ostavatkin ensimmäisellä kerralla juuri ethereitä tai bitcoineja. Yksi hyvä syy ostaa Ethereumia on se, että monet suuryritykset ovat alkaneet tukemaan sitä. Esimerkiksi Paypal ja Visa tukevat Ethereumia, joten siitä on tullut merkittävä kryptovaluutta myös suosittujen maksupalveluiden osalta.

Ethereumin osto vai louhinta?

Jokainen kryptoista kiinnostunut miettii varmasti sitä, pitäisikö ethereumia louhia vai ostaa suoraan. Nykyään louhimiseen liittyy paljon riskejä, sillä siitä on tullut niin suosittua ihmisten keskuudessa. Yleensä louhiminen kannattaa silloin, kun kyseessä on juuri julkaistu kryptovaluutta. Myöhemmin mukaan tulee niin tehokkaat laitteistot, ettei tavallisella tietokoneella tahdo pysyä enää laskennassa mukana.

Tämän takia nykyään voi olla parempi vaihtoehto ostaa ethereumia silloin, kun kurssit ovat laskusuunnassa. Toki yksi mahdollisuus louhia ethereumia on niin sanottujen mining-poolien kautta, jolloin monet pienemmät louhijat yhdistävät voimansa. Kaikesta huolimatta ostaminen saattaa olla nykyään hieman varmempi vaihtoehto tehdä tuottoja.

Ethereum-lompakko

Jotta ethereumin osto onnistuu, sinulla tulee olla oma kryptolompakko. Se on helppo luoda itselle, sillä sinun tarvitsee vain luoda oma tili johonkin kryptolompakkoa tarjoaviin palveluihin verkossa. Tämän jälkeen lompakko tulee synkronoida kauppapaikan kanssa, mikäli olet ostamassa kryptoja verkosta. Ethereiden tulee olla aina jossain lompakossa, sillä muutoin niitä ei voi olla olemassa.

Parhaat kauppapaikat ethereumin ostamiseen

Verkossa on paljon erilaisia kauppapaikkoja, joissa voi ostaa ethereumeja itselleen. Toiset kauppapaikat on parempi kuin toiset, joten siihen kannattaa liittää huomiota. Aloittelijoiden kannattaa aina suosia sellaisia kauppapaikkoja, jotka ovat laajalti tunnettuja ja suosittuja. Ne ovat turvallisia vaihtoehtoja, sillä kryptojen myynnissä on paljon liikkeellä myös huijareita.

Yksi parhaimpia paikkoja ostaa ja hallinnoida kryptoja on Coinmotion, joka on alun perin suomalaisten kehittämä kryptoalusta. Sen etuna on myös se, että käyttöliittymä on täysin suomennettu. Alustalle rekisteröityminen on täysin ilmaista, joten kryptojen ihmeelliseen maailmaan on helppo päästä mukaan.

Jotta voit alkaa käyttämään Coinmotionia, sinun tulee varmistaa henkilöllisyytesi heidän palvelussaan. Tämä käy helpoiten verkkopankkitunnusten avulla, mikä tulee tehdä rekisteröitymisen yhteydessä. Hyvää palvelussa on myös se, että sitä voi käyttää mobiilisovelluksen avulla. Sovellus on ladattavissa sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille.

Voiko ethereumia ostaa euroilla?

Ethereitä voi ostaa monilla eri valuutoilla ja eurot kuuluvat luonnollisesti yhteen niistä. Jos sinulla ei ole muita kryptoja, voit käyttää euroja Ethereumin ostamiseen. Tällöin sinun tulee vain käyttää oikeaa rahaa, jota pitää siirtää omalta pankkitililtä kryptolompakkoon.

Osta Ethereumia muilla kryptovaluutoilla

Nykyään on hyvin yleistä, että ihmiset ostavat kryptoja muiden kryptovaluuttojen avulla. Voit käyttää lähes mitä tahansa kryptovaluuttaa ostaaksesi ethereumia. Oikeastaan tämä riippuu vain siitä, mitä kryptoja kauppapaikka tukee. Yleensä kaikkia kauppapaikan kryptoja voi käyttää muiden kryptojen ostamiseen.

Ethereumin osto ja verot

Jos alat tekemään tuottoisaa bisnestä ethereumin avulla, kaikista voitoista tulee maksaa verot Suomeen. Tämä on tietysti ikävää siinä mielessä, että kryptoilla tehtyihin sijoituksiin tulee ylimääräisiä kuluja. Verot tulee maksaa silloin, kun rahat muuttaa euroiksi ja siirtää omalle pankkitilille.

Kun teet kauppaa kryptoilla, muista aina pitää kaikki mahdolliset kuitit ja muut tositteet tallessa. Yleensä kryptolompakoissa nämä pysyvät tallessa, joten niistä ei tarvitse erikseen alkaa pitämään kirjaa.

ethereumeja

Ethereumin ostamisen hyödyt

Ethereumin yksi suurimmasta hyödyistä on se, että se markkinoiden vakaimpia kryptoja. Kyseessä on kuitenkin yksi vanhimpia kryptoja, joten sen ympärille on ehtinyt kehittymään jo paljon erilaisia sidosryhmiä. Monet yritykset ovat ottaneet sen käyttöön, mikä enteilee ethereumille pitkää ikää.

Koko krypto on luotu siten, että se avoin ja sisältää sellaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat sen käyttöön ottamista eri tavoin. Esimerkiksi älykkäiden sopimusten ansiosta se sopii erinomaisesti bisnesmaailmaan, jossa yritykset voivat käyttää sitä joustavasti maksamiseen. Tulevaisuudessa ethereum tulee todennäköisesti kelpaamaan maksuvälineenä hyvin monenlaisissa yhteyksissä, joten sen käyttömahdollisuudet ovat laajenemassa jatkuvasti.

Sisältääkö ethereumin osto haittoja?

Kryptovaluuttojen hankintaan liittyy aina riskejä, joten se on hyvä ottaa huomioon. Vaikka ethereum on heti bitcoinin jälkeen yksi parhaita kryptoja, senkin arvo saattaa vaihdella todella nopeasti. Jos esimerkiksi bitcoinin arvo tippuu, se vetää mukana kaikki muutkin kryptot. Mikäli aiot sijoittaa ethereumiin, muista pitää pää kylmänä silloin, kun krypton arvo tulee kovaa vauhtia alas.

Tämän takia ethereumin osto sisältää aina riskin siitä, että kaikki siihen sijoitetut rahat saattavat mennä sen sileän tien. Näin kannattaa sijoittaa vain sellaista rahaa, jonka on myös valmis häviämään. Kryptoihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista, johon on hyvä varautua.

Ethereumin huonoina puolina pidetään myös sitä, että siinä on keskimääräistä korkeammat kulut. Lisäksi kuluja joutuu maksamaan esimerkiksi Coinmotionin käytöstä, joten voittoja ei saa pitää itsellään kokonaan.