Siirry suoraan sisältöön

Ethereumin osto

Ethereum on vuonna 2013 esitelty kryptovaluutta. Sitä pidetään kryptovaluuttapiireissä niin kutsuttuna toisen sukupolven kryptovaluuttana eli altcoinina ja taas monille tutumpi bitcoin on ensimmäisen sukupolven kryptovaluutta. Lyhyesti kerrottuna Ethereum on avoin ohjelmistoalusta, joka pitää sisällään erillisen lohkoketjun. Sinne voidaan luoda omia tokeneiksi kutsuttuja kryptovaluuttoja. Ethereum siis tarkoittaa kokonaisuutta, jossa kaikki toimii ja yksittäistä kryptovaluuttakolikkoa kutsutaan etheriksi. Puhekielessä kuitenkin yleisesti puhutaan Ethereumista myös kolikkojen nimenä. Jos Ethereumin osto kiinnostaa niin ostopaikkoja on runsaasti tarjolla, koska kyseessä on yleisesti suosittu ja luotettavana pidetty kryptovaluutta.

Kuinka Ethereumin osto onnistuu?

Kryptovaluuttapiireissä Ethereumia pidetään luotettavana valuuttana. Se on tällä hetkellä toiseksi suurin kryptovaluutta heti bitcoinin jälkeen. Voisikin sanoa, että jos haluat ostaa lompakkoosi vakaata ja turvallista kryptovaluuttaa, niin osta Ethereumia.

Koska Ethereum on yksi suurimmista kryptovaluutoista, ostopaikkoja löytyy useita. Ostajan päätettäväksi jää esimerkiksi valita, millaisia maksutapoja haluaa käyttää tai kuinka yksityisenä haluaa ostonsa pitää. Osa ostopaikoista esimerkiksi hyväksyy luottokortin maksutavaksi ja toisissa voi maksaa bitcoineilla.

Ostopaikka valitaan yleensä asuinmantereen mukaan, koska kauppaa käydään ympäri maailmaa. Suomalaisen ostajan kannattaa valita eurooppalainen kaupankäyntiportaali. Osa ostopaikoista pitää kiinni asiakkaidensa anonymiteetista, eli jos arvostaa kaupankäynnin yksityisyyttä, niin kannattaa ottaa se huomioon kauppapaikkaa valittaessa.

Mitä huomioida kryptovaluutan ostamisessa?

Kun tehdään kauppaa kryptovaluutalla, tarvitaan oikeanlainen lompakko. Vaihtoehtoja löytyy lukemattomia, mutta valinta kannattaa tehdä omien tarpeiden mukaisesti. On esimerkiksi olemassa täysin suomenkielisiä palveluita, jos kielitaito estää kryptovaluuttoihin sijoittamisen. Paperilompakko on vaihtoehto niille, joita virtuaalilompakot epäilyttävät.

Ethereum-kurssi on ollut nousujohteinen. Se on nostanut arvoaan ja loppua ei ole näkyvissä. Analyytikot ovat sitä mieltä, että lähitulevaisuudessa Ethereum kurssi jatkaa nousujohteista trendiään. Tätä edesauttavat sen hyvä maine kryptovaluuttoihin sijoittavien keskuudessa, mutta myös se, että yhä useampi palveluntarjoaja on alkanut hyväksyä Ethereumin maksuvaluuttana palveluissaan. Yksi suurimmista esimerkeistä on Visa, joka aloitti ottamaan vastaan ether-maksuja maaliskuussa 2021.

Ethereumin vaikutukset perinteisiin markkinoihin: Kuinka Ethereum vaikuttaa eri teollisuudenaloihin?

Kannattaako Ethereumia ostaa?

Ethereum kuuluu yhteen parhaista kryptovaluutoista, sillä onhan se heti bitcoinin jälkeen tunnetuin kryptovaluutta. Kun ottaa huomioon, kuinka paljon kryptojen arvot vaihtelevat jopa päivän sisällä, vakaa kryptovaluutta on aina mielenkiintoinen vaihtoehto. Toki Ethereumin arvo vaihtelee aivan kuten monen muunkin krypton, mutta se on selkeästi vakaampi kuin moni pienempi kryptovaluutta.

Ethereum sopii mainiosti varsinkin aloitteleville sijoittajille, jotka ovat vasta opettelemassa kryptojen käyttämistä. Monet ostavatkin ensimmäisellä kerralla juuri ethereitä tai bitcoineja. Yksi hyvä syy ostaa Ethereumia on se, että monet suuryritykset ovat alkaneet tukemaan sitä. Esimerkiksi Paypal ja Visa tukevat Ethereumia, joten siitä on tullut merkittävä kryptovaluutta myös suosittujen maksupalveluiden osalta.

Ethereumin osto vai louhinta?

Jokainen kryptoista kiinnostunut miettii varmasti sitä, pitäisikö ethereumia louhia vai ostaa suoraan. Nykyään louhimiseen liittyy paljon riskejä, sillä siitä on tullut niin suosittua ihmisten keskuudessa. Yleensä louhiminen kannattaa silloin, kun kyseessä on juuri julkaistu kryptovaluutta. Myöhemmin mukaan tulee niin tehokkaat laitteistot, ettei tavallisella tietokoneella tahdo pysyä enää laskennassa mukana.

Tämän takia nykyään voi olla parempi vaihtoehto ostaa ethereumia silloin, kun kurssit ovat laskusuunnassa. Toki yksi mahdollisuus louhia ethereumia on niin sanottujen mining-poolien kautta, jolloin monet pienemmät louhijat yhdistävät voimansa. Kaikesta huolimatta ostaminen saattaa olla nykyään hieman varmempi vaihtoehto tehdä tuottoja.

Ethereum-lompakko

Jotta ethereumin osto onnistuu, sinulla tulee olla oma kryptolompakko. Se on helppo luoda itselle, sillä sinun tarvitsee vain luoda oma tili johonkin kryptolompakkoa tarjoaviin palveluihin verkossa. Tämän jälkeen lompakko tulee synkronoida kauppapaikan kanssa, mikäli olet ostamassa kryptoja verkosta. Ethereiden tulee olla aina jossain lompakossa, sillä muutoin niitä ei voi olla olemassa.

Parhaat kauppapaikat ethereumin ostamiseen

Verkossa on paljon erilaisia kauppapaikkoja, joissa voi ostaa ethereumeja itselleen. Toiset kauppapaikat on parempi kuin toiset, joten siihen kannattaa liittää huomiota. Aloittelijoiden kannattaa aina suosia sellaisia kauppapaikkoja, jotka ovat laajalti tunnettuja ja suosittuja. Ne ovat turvallisia vaihtoehtoja, sillä kryptojen myynnissä on paljon liikkeellä myös huijareita.

Yksi parhaimpia paikkoja ostaa ja hallinnoida kryptoja on Coinmotion, joka on alun perin suomalaisten kehittämä kryptoalusta. Sen etuna on myös se, että käyttöliittymä on täysin suomennettu. Alustalle rekisteröityminen on täysin ilmaista, joten kryptojen ihmeelliseen maailmaan on helppo päästä mukaan.

Jotta voit alkaa käyttämään Coinmotionia, sinun tulee varmistaa henkilöllisyytesi heidän palvelussaan. Tämä käy helpoiten verkkopankkitunnusten avulla, mikä tulee tehdä rekisteröitymisen yhteydessä. Hyvää palvelussa on myös se, että sitä voi käyttää mobiilisovelluksen avulla. Sovellus on ladattavissa sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille.

Miten aloitat sijoittamisen?

Voiko ethereumia ostaa euroilla?

Ethereitä voi ostaa monilla eri valuutoilla ja eurot kuuluvat luonnollisesti yhteen niistä. Jos sinulla ei ole muita kryptoja, voit käyttää euroja Ethereumin ostamiseen. Tällöin sinun tulee vain käyttää oikeaa rahaa, jota pitää siirtää omalta pankkitililtä kryptolompakkoon.

Osta Ethereumia muilla kryptovaluutoilla

Nykyään on hyvin yleistä, että ihmiset ostavat kryptoja muiden kryptovaluuttojen avulla. Voit käyttää lähes mitä tahansa kryptovaluuttaa ostaaksesi ethereumia. Oikeastaan tämä riippuu vain siitä, mitä kryptoja kauppapaikka tukee. Yleensä kaikkia kauppapaikan kryptoja voi käyttää muiden kryptojen ostamiseen.

Ethereumin osto ja verot

Jos alat tekemään tuottoisaa bisnestä ethereumin avulla, kaikista voitoista tulee maksaa verot Suomeen. Tämä on tietysti ikävää siinä mielessä, että kryptoilla tehtyihin sijoituksiin tulee ylimääräisiä kuluja. Verot tulee maksaa silloin, kun rahat muuttaa euroiksi ja siirtää omalle pankkitilille.

Kun teet kauppaa kryptoilla, muista aina pitää kaikki mahdolliset kuitit ja muut tositteet tallessa. Yleensä kryptolompakoissa nämä pysyvät tallessa, joten niistä ei tarvitse erikseen alkaa pitämään kirjaa.

Kryptokasinoilla pelaaminen – mitä siitä pitäisi ajatella?

Ethereumin ostamisen hyödyt

Ethereumin yksi suurimmasta hyödyistä on se, että se markkinoiden vakaimpia kryptoja. Kyseessä on kuitenkin yksi vanhimpia kryptoja, joten sen ympärille on ehtinyt kehittymään jo paljon erilaisia sidosryhmiä. Monet yritykset ovat ottaneet sen käyttöön, mikä enteilee ethereumille pitkää ikää.

Koko krypto on luotu siten, että se avoin ja sisältää sellaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat sen käyttöön ottamista eri tavoin. Esimerkiksi älykkäiden sopimusten ansiosta se sopii erinomaisesti bisnesmaailmaan, jossa yritykset voivat käyttää sitä joustavasti maksamiseen. Tulevaisuudessa ethereum tulee todennäköisesti kelpaamaan maksuvälineenä hyvin monenlaisissa yhteyksissä, joten sen käyttömahdollisuudet ovat laajenemassa jatkuvasti.

Sisältääkö ethereumin osto haittoja?

Kryptovaluuttojen hankintaan liittyy aina riskejä, joten se on hyvä ottaa huomioon. Vaikka ethereum on heti bitcoinin jälkeen yksi parhaita kryptoja, senkin arvo saattaa vaihdella todella nopeasti. Jos esimerkiksi bitcoinin arvo tippuu, se vetää mukana kaikki muutkin kryptot. Mikäli aiot sijoittaa ethereumiin, muista pitää pää kylmänä silloin, kun krypton arvo tulee kovaa vauhtia alas.

Tämän takia ethereumin osto sisältää aina riskin siitä, että kaikki siihen sijoitetut rahat saattavat mennä sen sileän tien. Näin kannattaa sijoittaa vain sellaista rahaa, jonka on myös valmis häviämään. Kryptoihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista, johon on hyvä varautua.

Ethereumin huonoina puolina pidetään myös sitä, että siinä on keskimääräistä korkeammat kulut. Lisäksi kuluja joutuu maksamaan esimerkiksi Coinmotionin käytöstä, joten voittoja ei saa pitää itsellään kokonaan.

Osta Ethereumia

Jos olet kiinnostunut Ethereumin ostamisesta, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mitä Ethereum on, miten sitä voi ostaa ja miksi se on (tai ei ole) hyvä sijoitus. Tämän postauksen lopussa olet valmis ottamaan seuraavan askeleen ja hankkimaan ensimmäiset omat Ethereum-tokenisi!

Ethereum lompakko

Etherium lyhyesti - Mikä se on?

Ethereum on hajautettu alusta, joka käyttää älykkäitä sopimuksia: sovelluksia, jotka toimivat täsmälleen ohjelmoidusti ilman petosten tai kolmannen osapuolen häiritsemisen mahdollisuutta. Ethereum-protokollassa ja lohkoketjussa jokaiselle toiminnalle on hinta. Verkko muodostuu solmuista eli tietokoneista, joiden takana olevat ihmiset tarkistavat Ethereumilla tehtäviä transaktioita. Yhtä suurta keskustietopankkia ei siis ole, mikä tekee kryptovaluutoista vaikeita hakkeroida.

Ethereum käytti aiemmin Bitcoinin kaltaista proof of work -järjestelmää, mutta ne eroavat monilla muilla tavoilla. Yksi tärkeimmistä eroista Ethereumin ja Bitcoinin välillä on, että Bitcoin tukee vain yhtä tiettyä sovellusta (digitaalisen omaisuuden omistuksen seuranta), kun taas Ethereum tukee monia muita sovelluksia (älykkäitä sopimuksia). Tämä tekee Ethereumista paljon monipuolisemman kuin Bitcoin, mikä houkuttelee lisää kehittäjiä ja johtaa siihen, että Ethereumin päälle rakennetaan enemmän sovelluksia.

Ethereum toimii tällä hetkellä proof of stake -konseksuksella. Sen sijaan että lohkoketjun solmu käyttäisi paljon energiaa monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemiseen (proof of work), hän voi turvata verkon pitämällä ETH:ta tilillään ja panostamalla sen vahvistamaan lohkoja.

Ethereum lompakko

Kuinka Ether ja Ethereum eroavat toisistaan?

Etheriä ja Ethereumia käytetään usein puhuttaessa tietystä kryptovaluuttatyypistä, mutta ne ovat itse asiassa kaksi eri asiaa. Ether (lyhenne ETH) on Ethereum-verkon valuutta, kun taas Ethereum on hajautettu ohjelmointialusta, joka toimii Ethereum-verkossa.

”Eetteriä” voidaan käyttää tavaroiden ja palveluiden ostamiseen tai transaktiomaksujen maksamiseen Ethereum-verkossa. Ethereum puolestaan on monipuolinen alusta, jolla voidaan luoda hajautettuja sovelluksia (dApps). Nämä dAppsit ovat ohjelmia, jotka toimivat Ethereum-verkossa ja joita mikään keskusviranomainen ei hallitse. Aina kun käyttäjä haluaa käyttää dAppia tai tehdä älykkään sopimuksen Ethereum-verkossa, hänen on ensin maksettava tapahtumamaksu eetterissä. Tämän seurauksena eetterillä on olennainen rooli Ethereum-verkon virransyötössä. Vaikka sekä ETH että Ethereum ovat tärkeitä osia lohkoketjuekosysteemissä, ne palvelevat eri tarkoituksia.

Kannattaako Ethereumiin sijoittaa?

Nyt mietit ehkä, olisiko Ethereum sinulle järkevä sijoitus? Osta Ethereumia tai osta jotakin muuta valuuttaa, mutta on aina hyvä muistaa, että kryptovaluutat ovat aina epävakaita omaisuuseriä. Ethereumiin liittyy sekä hyviä että huonoja puolia ja käymmekin niitä läpi seuraavaksi.

Plussat

Ethereum on toisiksi suurin kryptovaluutta

Ethereum on markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen ja sen kasvu on ollut nopeaa sen perustamisvuodesta 2015 lähtien.

Ethereumilla on valtava määrä käyttäjiä

Ethereumilla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailman ja määrä kasvaa joka päivä. Käyttäjämäärän kasvaessa myös paine arvonnousuun kasvaa. Näin ollen käyttäjien määrän kasvulla on todennäköisesti positiivinen vaikutus Ethereumin arvoon pitkällä aikavälillä. Jos haluat olla osaltasi vaikuttamassa tähän, osta Ethereumia!

Etheriumin markkina-arvolla on vielä runsaasti kasvuvaraa

Tällä hetkellä Etherium on markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen. Etheriumin markkina-arvo on kuitenkin edelleen vain murto-osa Bitcoinin markkina-arvosta ja monet uskovat, että siinä on vielä paljon kasvuvaraa. Yksi syy tähän on se, että Etheriumin lohkoketjuteknologia on monipuolisempi kuin Bitcoinin ja siten houkuttelevampi yrityksille ja kehittäjille. Lisäksi Etheriumin transaktioiden käsittelyaika on nopeampi kuin Bitcoinin ja myös maksut ovat yleensä alhaisempia. Näin ollen Etheriumilla on hyvät edellytykset jatkaa arvonnousua tulevina vuosina.

Ethereum 2.0 päivitys parantaa voi mullistaa Ethereumin

Ethereum 2.0 on Ethereum-verkon päivitys, jonka tarkoituksena on parantaa skaalautuvuutta, nopeutta ja ympäristöystävällisyyttä. Yksi Ethereum 2.0:n tärkeimmistä ominaisuuksista on sharding, jonka ansiosta verkko voi käsitellä useita transaktioita samanaikaisesti. Tämän pitäisi auttaa vähentämään ruuhkia ja tehdä Ethereumista skaalautuvampi. Yksi merkittävä osa päivitystä oli siirtyminen proof of work -konseksuksesta proof of stake -konseksukseen, jolla Ethereumin ekoystävällisyys parani merkittävästi. Sharding-päivitys on vielä tulevaisuuden tapahtuma.

Miinukset

Siirtokulut voivat olla ajoittain todella kalliita

Ethereumin siirtomaksut voivat olla verkon ruuhkautuessa hyvin kalliita. Tämä johtuu siitä, että louhijat käsittelevät todennäköisemmin ensin arvokkaammat transaktiot. Välttääkseen nämä korkeat maksut käyttäjät voivat joko odottaa verkon tyhjenemistä tai käyttää toista kryptovaluuttaa, jonka maksut ovat alhaisemmat.

Ethereumilla on runsaasti kilpailijoita

Vaikka Ethereum on ollut olemassa jo useamman vuoden ja siitä on tullut yksi tunnetuimmista kryptovaluutoista, sillä on silti merkittäviä kilpailijoita. Viime vuosina on syntynyt useita muita kryptovaluuttoja, jotka pyrkivät tarjoamaan samanlaisia tai jopa parempia toimintoja kuin Ethereum. Joitakin merkittävimpiä Ethereumin kilpailijoita ovat Chainlink, Cardano ja Solana. Nämä kilpailevat alustat tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, jotka saattavat houkutella käyttäjiä. Näitä ovat esimerkiksi nopeammat transaktionopeudet, parempi joustavuus ja parannettu turvallisuus. Kryptovaluuttamaiseman kehittyessä jää nähtäväksi, pystyykö Ethereum säilyttämään asemansa alan kärjessä.

2.0-päivitys ei itsessään vaikuta siirtokuluihin

2.0-päivitys muuttaa konsensusalgoritmin proof of workista (POW) proof of stakeen (POS), mutta se ei vaikuta transaktiokustannuksiin. Sharding, joka on tekniikka skaalautuvuuden lisäämiseksi, on myöhemmän ajan erillinen päivitys. Kun shardaus otetaan käyttöön, se vähentää transaktioiden kustannuksia jakamalla ne useisiin shardeihin. Siihen asti käyttäjät eivät osta Ethereumia juurikaan edullisemmin, kuin tähänkään asti.

Kuinka ostaa Ethereumia?

Olet siis kiinnostunut ostamaan Ethereumia, hienoa! Etherin hankkiminen ei ole laisinkaan hankalaa ja me päätimme tehdä siitä sinulle vielä hieman helpompaa. Seuraavaksi käymme läpi ostoprosessin askel askeleelta.

Kuinka ostaa Ethereumia?

Valitse kaupankäyntialusta

Ethereum-pörssiä valitessasi on muutama asia, jotka kannattaa pitää mielessä. Ensinnäkin on tärkeää varmistaa, että alusta on turvallinen. Älä ikinä osta Ethereumia epäilyttäviltä sivustoilta. Etsi pörssi, jossa on vahva salaus ja kaksivaiheinen todennus. Toiseksi sinun kannattaa ottaa huomioon kaupankäyntiin liittyvät maksut. Jotkin alustat veloittavat korkeampia maksuja kaupoista, joten muista vertailla hintoja ennen päätöksen tekemistä. Lopuksi on myös tärkeää ottaa huomioon käyttöliittymä ja työkalut, jotka ovat saatavilla pörssissä. Parhaat alustat tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät kaupankäynnistä helpompaa ja tehokkaampaa. Kun pidät nämä tekijät mielessäsi, voit olla varma, että valitset parhaan Ethereum-kauppapaikan tarpeisiisi.

Luo tili ja vahvista henkilöllisyytesi

Ennen kuin voit aloittaa kaupankäynnin Ethereum-pörssissä, sinun on ensin luotava tili ja vahvistettava henkilöllisyytesi. Tätä varten sinun on annettava joitakin henkilökohtaisia tietoja ja todistuksia, kuten kuva valtion myöntämästä henkilöllisyystodistuksesta. Kun henkilöllisyytesi on vahvistettu, voit tallettaa varoja tilillesi ja aloittaa kaupankäynnin. On kuitenkin tärkeää huomata, että Ethereum-pörssejä ei säännellä finanssiviranomaisten toimesta, joten sinun on aina tehtävä oma taustatutkimuksesi ennen kuin valitset pörssin, jossa käyt kauppaa.

Tee talletus

Kun tilisi on vahvistettu, voit yleensä tehdä talletuksen useilla eri menetelmillä, kuten pankkisiirrolla, luotto- tai pankkikortilla tai PayPalilla. Kun talletuksesi on käsitelty, voit ostaa ja myydä Ethereumia pörssissä. Useimmissa tapauksissa varat hyvitetään tilillesi välittömästi. Jotkin pörssit saattavat kuitenkin pidättää tallettamasi varat jonkin aikaa, ennen kuin ne vapautetaan tilillesi. Tämä tehdään yleensä petosten estämiseksi ja pörssin suojaamiseksi tappioilta. Kun valitset valuutanvaihtopalvelua, muista tarkistaa talletuksiin ja nostoihin liittyvät maksut varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen.

Tee osto

Talletettuasi tilillesi varoja, voit seuraavaksi valita Ethereumin valuutaksi, jota haluat ostaa. Valitse määrä ja osta Ethereumia. Prosessi on suoraviivainen ja kestää vain muutaman minuutin. Kun tilaus on tehty, pörssi täyttää sen automaattisesti. Tämän jälkeen voit nostaa Ethereumisi henkilökohtaiseen lompakkoon tai pitää sitä pörssissä.

Siirrä ostetut Ethereumit Ethereum-lompakkoon

Ethereum-lompakko on digitaalinen ohjelmisto, jossa säilytetään julkisia ja yksityisiä avaimia. Avaimilla käyttäjä pääsee käsiksi Ether-varoihinsa. Lompakoita on useita erilaisia ja jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Jotkin lompakot on esimerkiksi suunniteltu käytettäväksi vain tietyntyyppisellä laitteella, kun taas toisiin pääsee käsiksi mistä päin maailmaa tahansa. Ethereum kannattaa turvallisuussyistä aina siirtää pörssistä suoraan lompakkoon. Sivuiltamme löytyy kattava opas Ethereum-lompakoista.

7 parasta uhkapeleistä kertovaa elokuvaa

Osta Ethereumia luottokortilla

Ethereumia on mahdollista ostaa luottokortilla ja prosessi on suhteellisen yksinkertainen. On olemassa useita eri pörssejä, jotka mahdollistavat tämän. Jos et mielelläsi osta Ethereumia muulla tavoin kuin luottokortilla, muista että useimmat pörssit veloittavat erillisen maksun luottokorttitapahtumista. Lisäksi tätä maksutapaa käytettäessä on erityisen tärkeää valita hyvämaineinen pörssi, jolla on turvallisuusasiat sekä asiakaspalvelu kunnossa. Älä koskaan osta Ethereumia luottokortilla paikasta, johon et luota. Sivuiltamme voit lukea lisää seikoista, joita tulee huomioida ostaessa Ethereumia luottokortilla.

Mitä voin tehdä ostamillani Ethereumeilla?

Kun olet ostanut Ethereumisi ja siirtänyt ne turvalliseen lompakkoon, voit alkaa miettiä niille käyttökohdetta. Sijoittaako ne johonkin? Pelatako pelejä? Vai pitäisikö kenties vain odottaa niiden arvon nousemista? Kerromme nyt muutamista vaihtoehdoista.

Steikkaa Ethereumit ja tienaa korkoa koron päälle

Ethereumin panostaminen on hyvä tapa ansaita lisätuloja. Sen lisäksi, että ansaitset korkoa sijoituksellesi, autat myös turvaamaan Ethereum-verkkoa. Nexo on yksi alusta, jolla voit panostaa Ethereumisi. Ansaitsemasi koron määrä riippuu panostamasi ETH:n määrästä ja senhetkisestä markkinatilanteesta. Voit kuitenkin odottaa ansaitsevasi kohtuullisen tuoton sijoituksellesi, jos panostat merkittävän määrän ETH:ta. Jos siis etsit tapaa ansaita passiivista tuloa, Ethereumin panostaminen on hyvä vaihtoehto. Sivuiltamme löydät erillisen artikkelin myös Ethereumin steikkaamisesta, käy lukemassa!

Sijoita NFT:hen

NFT:t eli non-fungible tokenit ovat olleet viime vuosina muotia ja kaikki julkkiksista tavallisiin ihmisiin ovat sijoittaneet niihin. NFT:t ovat kuitenkin korkean riskin sijoitus, eikä ole mitään takeita siitä, että voit ansaita niillä rahaa. Itse asiassa monet NFT:t ovat jo romahtaneet ja jättäneet sijoittajat tyhjin käsin. Jos siis harkitset sijoittamista NFT-rahastoihin, muista tehdä ensin tutkimusta ja ymmärtää niihin liittyvät riskit. Voit menettää paljon rahaa, jos et ole varovainen.

Pelaa Blockchain-pelejä

Lohkoketjupelit ovat uusi ja jännittävä tapa käyttää ETH-varojasi. Näissä peleissä voit olla vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa hajautetussa ympäristössä ja samalla ansaita palkintoja ETH:n muodossa. Saatavilla on useita erilaisia lohkoketjupelejä, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen pelattavuutensa ja mekaniikkansa. Suosittuja esimerkkejä ovat CryptoKitties, Decentraland ja Blockchain Cuties. Palkintojen ansaitsemisen lisäksi lohkoketjupelien pelaaminen on myös hyvä tapa oppia kryptovaluutasta ja sen toiminnasta. Jos siis etsit hauskaa ja opettavaista tapaa käyttää ETH:ta, harkitse lohkoketjupelien kokeilemista.

Älä tee mitään, istu sijoituksiesi päällä

Monet Ethereumiin sijoittavat ihmiset, jotka eivät osta Ethereumia mikään tietty suunnitelma mielessään, päättävät yksinkertaisesti pitää kryptovaluuttansa ja odottaa sen arvon nousua. Tämä strategia, jota kutsutaan usein ”HODLingiksi”, voi olla menestyksekäs tapa ansaita tuottoa sijoituksellesi, mutta siihen liittyy myös riskejä. Ensinnäkin Ethereumin arvo on erittäin epävakaa ja se voi nousta tai laskea paljon lyhyessä ajassa. Lisäksi jos päätät HODLata Ethereumisi, et voi hyödyntää muita mahdollisesti tarjoutuvia mahdollisuuksia, kuten uusiin projekteihin sijoittamista.