Siirry suoraan sisältöön

Ethereum Kokemuksia​

Ethereum Kokemuksia​​

Kryptovaluuttojen maailmassa Ethereum on Bitcoinin jälkeen toiseksi suosituin ja arvokkain. Monet ihmiset ovat rikastuneet sijoittamalla tähän digitaaliseen valuuttaan. Tässä artikkelissa kerromme sinulle muutamista menestyneimmistä Ethereum-sijoittajista ja annamme lopuksi vinkkejä omaan sijoittamiseesi. Toivomme, että löydät näistä tarinoista inspiraatiota!

Multimiljonääri Jeffrey Berns aikoo muuttaa maailmaa Ethereumin avulla

Jeffrey Berns on entinen lakimies, josta tuli kryptovaluuttasijoittaja. Hän on kerännyt kokoon omaisuuden, jonka arvioidaan olevan arvoltaan satoja miljoonia dollareita. Los Angelesissa vuonna 1962 syntynyt Berns opiskeli poliittista tiedettä California Staten yliopistossa ja valmistui myöhemmin Whittierin lakikoulusta. Hän aloitti uransa siviilioikeudellisena asianajajana perustaen heti oman yrityksensä.

Vuonna 2012 hän kiinnostui kryptovaluutasta. Hän keskittyi ensin Bitcoiniin, mutta päätyi rikastumaan Ethereumin avulla. Vuonna 2014 Berns perusti Blockchains LLC:n, joka kehittää parhaillaan niin sanottua älykaupunkia tyhjälle 27 000 hehtaarin maa-alueelle Storey Countyyn, Nevadaan. Tänne on tarkoitus rakentaa 15 000 kotia. Älykaupunki tulisi käyttämään Ethereumia sekä maksuvälineenä, että monipuolisesti myös muussa arkielämässä alustalla kehitettyjen sovellusten avulla.

Mikä veti Bernsin kryptovaluuttojen pariin? Hän näki niissä, tai nimenomaan Ethereumissa, potentiaalin uudesta rahamuodosta. Tätä voitaisiin käyttää esimerkiksi talon ostamiseen ilman, että siihen osallistuisi kolmas osapuoli. Ohjelmointisopimusten avulla ihmiset voisivat suoraan hallita tietoa alustojen, yritysten tai hallitusten sijaan.

Miksi Ethereum eikä Bitcoin?

Bitcoinin tavoin Ethereum on hajautettu alusta, joka toimii lohkoketjuteknologialla. Ethereum eroaa kuitenkin Bitcoinista kahdella keskeisellä tavalla.

Ensinnäkin Bitcoin on suunniteltu ensisijaisesti digitaaliseksi valuutaksi tai rahaksi, kun taas Ethereum on suunniteltu hajautetuksi alustaksi, jolla voidaan käyttää mitä tahansa älykkäistä sopimuksista hajautettuihin sovelluksiin (dApp). Toisin sanoen Ethereumia voidaan käyttää paljon muuhunkin kuin vain rahaliikenteesen.

Toiseksi, kun Bitcoinin lohkoketju on suunniteltu muuttumattomaksi, Ethereumin lohkoketju on tarkoitettu muunneltavaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kehittäjät voivat rakentaa Ethereumille sovelluksia, joita voidaan muuttaa ajan mittaan todellisten olosuhteiden mukaan.

Nämä kaksi keskeistä ominaisuutta – joustavuus ja laajennettavuus – erottavat Ethereumin muista lohkoketjuprojekteista ja selittävät, miksi Berns näki tässä nuoressa teknologiassa niin paljon potentiaalia.

Bernsin visio

Jeffrey Bernsillä on selvä ajatus älykaupunkinsa kehittämisen taustalla. Entisenä siviilioikeusasianajajana hänellä on intohimonaan puolustaa tavallisten ihmisten oikeuksia.

Bernsin mukaan liikkeessä on kyse siitä, että ”otamme takaisin sen, mikä kuuluu meille”. Hän ajattelee, että kaiken ihmiseen itseensä liittyvän tiedon tulisi olla hänen itsensä saatavilla, eikä kenenkään muun. Hänen ajatustensa mukaan tämänhetkinen systeemi ei palvele asiakasta, vaan isoja korporaatioita, instituutiota.

Hänen älykaupunkivisionsa perusta on niin sanottu vallankaappaus hallitukselta.

Jeffrey Berns ajattelee, että hallitus on kuin infrastruktuuri: vanha, hitaasti liikkuva ja kaikki muutokset ovat itse asiassa vain paikkoja paikkojen päälle ja mikään ei oikeasti koskaan muutu.

Burns osti ensimmäiset Etherinsä vuonna 2015. Hän ehti myydä niistä osan ennen hintojen romahdusta ja tällä liikkeellä ansaitsi itselleen satoja miljoonia dollareja. Näillä varoilla hän lähti rohkeasti toteuttamaan unelmaansa valtion sääntelyltä vapaasta kaupungista Nevadan aavikolla.

Tulevaisuudessa näemme, kuinka tämän projektin käy. Odotamme mielenkiinnolla!

Bernsin visio
Opiskelija Cooper Turleysta tuli Ethereumin avulla miljonääri​

Opiskelija Cooper Turleysta tuli Ethereumin avulla miljonääri

Nyt 27-vuotias Cooper Turley sijoitti Bitcoiniin ja Ethereumiin ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten vuonna 2017. Ethereumin arvo oli tällöin parinsadan dollarin luokkaa. Nämä fiksut, oikeaan aikaan tehdyt sijoitukset tekivät hänestä miljonäärin.

Turley oli kryptovaluutasta kiinnostuessaan opiskelija Coloradon yliopistossa Denverissä. Hän opiskeli musiikkialaa. Turley sijoitti kryptoon vain pieniä summia, omien sanojensa mukaan ”muutamia satasia sinne ja tänne”. Hän oppi, että Ethereum-lohkoketjulla on potentiaalia muuttaa musiikkiteollisuutta ja auttaa artisteja hallitsemaan enemmän omaa musiikkiaan. Tämä sai hänet todella innostumaan. Häntä kiehtoi ajatus siitä, kuinka hän voisi tällaisen teknologian avulla saada uransa lähtemään lentoon.

Valmistuttuaan vuonna 2018 hän alkoi suhtautua vakavammin kryptovaluuttasalkkuunsa, vaikka sekä Bitcoinin että Etherin arvo oli hiljattain romahtanut. Hän sijoitti Ethereumiin niin sanotun kryptotalven aikaisina vuosina vastoin muiden neuvoja. Ihmiset eivät uskoneet kryptovaluutan enää toipuvan. Turley kuitenkin näki Ethereumin olevan lähellä läpimurtoa.

Turley seurasi rohkeasti trendejä

Turley syventyi Ethereum-verkkoon ja sen toimintaan. Hän oli kohta hyvin perillä tärkeistä henkilöistä ja uusimmista suuntauksista. Hän lähti uhkarohkeasti mukaan DeFi-sovellusten maailmaan.

DeFi on sovellus, joka käyttää Ethereumia alustana rahoitustuotteiden rakentamiseen. Näihin tuotteisiin voi kuulua mitä tahansa lainaamisesta vakuutuksiin ja johdannaisiin. DeFi:n tavoitteena on siis ikään kuin luoda perinteiset rahoitusjärjestelmät uudelleen. Turley alkoi käyttää DeFi-sovelluksia kaupankäyntiin ja lainaamiseen. Hän osti Etheriä ja muita valuuttoja lainatakseen niitä muille käyttäjille ja täten tienaten korkoa. Turley jopa lainasi muilta voidakseen lainata itse enemmän eteenpäin, mitä voidaan pitää melkoisen riskialttiina tekona.

DeFi-alustojen houkutus on kuitenkin helposti ymmärrettävissä; vuosikorko voi joillakin sovelluksilla olla jopa yli 100 prosenttia, siinä missä tavalliset pankit perivät vain muutaman prosentin korkoa! DeFi-sovellusten käyttö on kuitenkin hyvin monimutkaista ja niistä puuttuu kaikenlainen sääntely. Täten rahaa lainannut ei välttämättä näe enää rahojaan, saati pysty tekemään asialle mitään. DeFi-alustat ovat myös jokseenkin alttiita hakkeroinneille.

Riskaabelit siirrot toivat tässä tapauksessa nuorelle Cooper Turleylle hänen elämänsä muuttaneen voiton. Turleyn pienet alkuinvestoinnit ovat kasvaneet nyt useiden miljoonien dollarien arvoisiksi. Ei hullummin nuorelta mieheltä, joka vielä viisi vuotta sitten opiskeli musiikkia yliopistossa! Hänen innostuksensa johti siihen, että hän alkoi työskennellä kryptovaluutan parissa. Hän on osallistunut kymmenien eri Ethereum-projektien kehittämiseen. Voittonsa hän on käyttänyt viisaasti omien opintovelkojensa ja vanhempiensa asuntovelan maksamiseen.

Turleyn tarina on totta kai äärimmäinen esimerkki. Se osoittaa silti, että riskinotto voi joskus kannattaa. Se korostaa myös Ethereumin valtavaa potentiaalia muuttaa tällä hetkellä tuntemaamme rahoitusmaailmaa.

On tärkeää muistaa, että siinä missä kryptovaluutan kanssa voi menestyä isosti, vielä useammin sen kanssa voi pettyä karvaasti. Sijoitettaessa niinkin epävarmaan omaisuuserään kuin kryptovaluutta, tulee aina laittaa peliin vain sen verran, kuin voi ”hyvillä mielin” menettää.

Australialainen Jordan Travers moninkertaisti sijoituksensa Ethereumilla

Melbournelainen fitness-ohjaaja Jordan Travers sijoitti 2 000 dollaria Ethereumiin vuonna 2013, ilman sen suurempia odotuksia. Hän lähti samoihin aikoihin reppureissaamaan Etelä-Amerikkaan ja unohti koko asian.

Neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2017, Travers näki uutisoitavan Ethereumin arvon jyrkästä noususta. Hän muisti sijoituksensa ja päätti tarkastaa sen tilanteen. Hän yllättyikin toden teolla. Etherin kurssi oli tällöin 50 dollaria, jolloin hänen 5 190 yksikön sijoituksensa arvo oli 260 000 dollaria. Muutamia vuosia aiemmin tehty sijoitus oli yhtäkkiä yli satakertainen.

Travers kertoo soittaneensa välittömästi vanhemmilleen. Hänen äitinsä oli riemusta sekaisin ja isä ei uskonut asiaa todeksi ollenkaan. Isän vakuututtua Jordan sai häneltä ohjeeksi nostaa osa voitoista heti ja jättää loput kasvamaan. Ethereumin arvo paisui vielä kuusinkertaiseksi. Jos Travers olisi jättänyt nostamatta osaa sijoituksestaan, sen arvo olisi ollut huikeat 2,5 miljoonaa dollaria. Ei voida silti missään nimessä sanoa, etteikö investointi olisi poikinut hänelle huikeaa voittoa.

Mies on nostanut voittoja noin 700 tuhannen dollarin edestä, mutta hänellä on vielä noin 300 tuhannen dollarin summa sijoitettuna Ethereumiin. Hän aikoo käyttää voittonsa matkusteluun. Mies suunnittelee investoivansa tulevaisuudessakin kryptovaluuttoihin, mutta välttäen isoimpia tekijöitä eli Ethereumia ja Bitcoinia. Hän ei nimittäin usko voivansa enää toistaa samaa temppua. Nöyrä ja viisas ajatus niin sanotusti tavalliselta ihmiseltä, josta tuli yhtäkkiä melkein miljonääri.

Voiko Ethereumilla siis rikastua?

Luettuasi näiden ihmisten tarinat on luonnollista miettiä, voisiko Ethereumiin sijoittaminen tehdä sinut rikkaaksi. Vastaus ei valitettavasti ole aivan yksinkertainen. On paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat sijoituksen onnistumiseen. Ei ole mitään takeita siitä, että mikään sijoitus tekisi sinusta rikasta. Jos kuitenkin harkitset Ethereumiin sijoittamista, sinun tulisi ensin tietää muutama asia.

Ethereumiin sijoittamisen riskit

Kuten missä tahansa sijoituksessa, Ethereumiin sijoittamisessa on aina olemassa rahan menettämisen riski. Kryptovaluuttamarkkinat ovat tunnetusti epävakaat ja hinnat voivat vaihdella rajusti päivästä toiseen. Lisäksi on aina mahdollista, että käyttämäsi Ethereum-pörssi tai -lompakko hakkeroidaan. On myös olemassa se mahdollisuus, että markkinoille saapuu uusi kilpaileva kryptovaluutta, joka ohittaa Ethereumin.

 

Näistä riskeistä huolimatta on myös mahdollista, että voit tehdä paljon rahaa sijoittamalla Ethereumiin. Ethereumin hinta on noussut dramaattisesti sen jälkeen, kun se otettiin käyttöön vuonna 2015. Jotkut asiantuntijat uskovat, että se voi jatkaa nousuaan tulevaisuudessa. Mikään ei tietenkään takaa tämän toteutumista, mutta jos olet valmis ottamaan riskin, Ethereumiin sijoittaminen voi mahdollisesti kannattaa.

Ethereumiin sijoittamisen riskit

Miten Ethereumiin voi sijoittaa?

Jos olet kiinnostunut Ethereumin ostamisesta, voit tehdä sen muutamalla eri tavalla. Ensinnäkin voit ostaa ETH:n suoraan pörssistä fiat-valuutalla (kuten USD tai EUR) tai vaihtoehtoisesti toisella kryptovaluutalla. Voit myös ansaita ETH:ta osallistumalla niin sanottuihin ICO:iin (Initial Coin Offerings). ICO:t ovat lähinnä uusien lohkoketjuprojektien joukkorahoituskampanjoita; ICO:hon osallistuvat sijoittajat saavat tokeneita, jotka voidaan vaihtaa ETH:ksi tai muiksi kryptovaluutoiksi projektin käynnistyttyä. ETH:ta ”steikkaamalla” on myös mahdollista ansaita passiivista tuloa.

Vastuullinen sijoittaminen

Ennen kuin sijoitat mihinkään, on tärkeää tutustua aiheeseen huolella. Tämä pätee erityisesti kryptovaluuttojen kaltaisiin kohteisiin, jotka voivat olla erittäin epävakaita. Sijoittajan on tärkeää ymmärtää, mikä Ethereum on ja miten se toimii. Kun sinulla on hyvä käsitys perusasioista, voit alkaa tarkastella esimerkiksi hintaennusteita ja historiatietoja saadaksesi käsityksen siitä, mihin markkinat ovat menossa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kukaan ei voi todellisuudessa ennustaa tulevaisuutta. Älä siis ikinä sijoita enempää, kuin voit menettää.

Kun sijoitat kryptovaluuttaan tai mihin tahansa muuhun kohteeseen, on tärkeää hajauttaa salkkusi. Jos esimerkiksi sijoitat 1 000 dollaria Ethereumiin ja hinta nousee 10 prosenttia, olet tienannut 100 dollaria. Mutta jos hinta laskee 10 prosenttia, olet menettänyt 100 dollaria. Jos olisit kuitenkin sijoittanut nämä 1 000 dollaria eri omaisuuserien sekoitukseen, olisit vähemmän alttiina yksittäisen omaisuuserän hinnan muutoksille. Siksi hajauttaminen on niin tärkeää; se auttaa suojaamaan sinua suurilta tappioilta, jos markkinat kääntyvät huonompaan suuntaan.

Sijoittaminen on harvoin väylä nopeaan rikastumiseen, vaan se on pitkän aikavälin strategia. Monet ihmiset ryhtyvät sijoittamaan, koska näkevät muiden tienaavan sillä paljon rahaa. He eivät kuitenkaan näe, kuinka monta kertaa nämä ihmiset menettivät rahaa, ennen kuin he lopulta pääsivät suuriin voittoihin. Vastuullisen ja tuottavan sijoittamisen oppiminen vie aikaa, joten älä odota saavasi miljoonia yhdessä yössä. Pidä pääsi kylmänä, tee järkeviä siirtoja ja pysy ajan tasalla, niin olet matkalla menestykseen.

Ethereumiin sijoittaminen on siis hyvin riskialtista, mutta siinä on hyvällä tuurilla myös mahdollisuus valtaviin palkintoihin. Ennen kuin sijoitat rahaa, ymmärrä riskit ja perehdy aiheeseen huolellisesti. Ja muista: älä koskaan sijoita enemmän kuin sinulla on varaa menettää!