Siirry suoraan sisältöön

Ether

Ethereumiin sijoittamisen riskit

Ethereum on lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä alusta, jonka päälle on mahdollista rakentaa erilaisia sovelluksia sekä kryptovaluuttoja. Sitä ei siis automaattisesti luokitella kryptovaluutaksi. Tällä alustalla on kuitenkin muodostettu yksi tunnettu kryptovaluutta, eli ether tai lyhyemmin ETH. Ethereumin lohkoketju on avoin, mikä tarkoittaa sitä, että kuka vain voi olla mukana lohkoketjussa ja tarkastella sen tapahtumia. Silti jokainen mukana oleva henkilö on täysin anonyymi, eikä kenenkään henkilöllisyys paljastu missään välissä. Lisäksi lohkoketjut ovat erittäin turvallisia, eikä hakkereilla ole mahdollisuutta päästä käsiksi tärkeisiin tietokantoihin.

Ether vai Ethereum

Monelle sana Ethereum on varmasti tutumpi kuin ether, mutta mikä sitten on näiden kahden ero? Ethereumilla tarkoitetaan koko tekniikkaa ja alustaa, jolla syntyy kryptovaluuttaa, kun taas etherit ovat tästä syntynyttä valuuttaa.

Etherit ovat siis kryptovaluuttaa, ja niitä voidaan kutsua lyhenteellä ETH. Kun käyt kauppaa Ethereumista, ostat itsellesi ethereitä, etkä Ethereumia. Tämä on helppo muistaa siitä, että ether kirjoitetaan aina pienellä, koska se tarkoittaa valuuttaa ja Ethereum suurella, koska se merkitsee alustaa.

Moni tulee sekoittaneeksi nämä kaksi termiä keskenään, ja siitä syystä saatat kuulla monen puhuvan Ethereumista kryptovaluuttana. Vaikka sekoittaisitkin nämä termit keskenään, ei siitä ole millään tavalla haittaa kaupankäynnissä.

Ethereum vastaan bitcoin

Ethereum on heti bitcoinin jälkeen suurin ja tunnetuin markkinoilla oleva kryptovaluutta. Ne kuitenkin eroavat toisistaan siinä, että bitcoin on ainoastaan kryptovaluutta, kun taas Ethereum on kokonaan oma ekosysteeminsä, jonka päälle voidaan luoda kryptovaluuttoja.

Molemmat valuutat sopivat hyvin kaupankäyntiin, ja ne ovat yleistyneet hyvää vauhtia erilaisilla kaupankäyntialustoilla. Niiden käyttö on myös ollut mahdollista Suomesta käsin. Sekä bitcoin- että Ethereum-kurssi vaihtelevat joka sekunti, ja jokainen sijoittaja voi hetkessä joko rikastua tai köyhtyä riippuen valuutan kysynnästä ja tarjonnasta. Jäämme innolla odottamaan, meneekö Ethereum bitcoinin ohi suosiossa vai näemmekö jonkin uuden valuutan matkalla menestykseen.