Siirry suoraan sisältöön

Ethereumin osto

Ethereum on vuonna 2013 esitelty kryptovaluutta. Sitä pidetään kryptovaluuttapiireissä niin kutsuttuna toisen sukupolven kryptovaluuttana eli altcoinina ja taas monille tutumpi bitcoin on ensimmäisen sukupolven kryptovaluutta. Lyhyesti kerrottuna Ethereum on avoin ohjelmistoalusta, joka pitää sisällään erillisen lohkoketjun. Sinne voidaan luoda omia tokeneiksi kutsuttuja kryptovaluuttoja. Ethereum siis tarkoittaa kokonaisuutta, jossa kaikki toimii ja yksittäistä kryptovaluuttakolikkoa kutsutaan etheriksi. Puhekielessä kuitenkin yleisesti puhutaan Ethereumista myös kolikkojen nimenä. Jos Ethereumin osto kiinnostaa niin ostopaikkoja on runsaasti tarjolla, koska kyseessä on yleisesti suosittu ja luotettavana pidetty kryptovaluutta.

Kuinka Ethereumin osto onnistuu?

Kryptovaluuttapiireissä Ethereumia pidetään luotettavana valuuttana. Se on tällä hetkellä toiseksi suurin kryptovaluutta heti bitcoinin jälkeen. Voisikin sanoa, että jos haluat ostaa lompakkoosi vakaata ja turvallista kryptovaluuttaa, niin osta Ethereumia.

Koska Ethereum on yksi suurimmista kryptovaluutoista, ostopaikkoja löytyy useita. Ostajan päätettäväksi jää esimerkiksi valita, millaisia maksutapoja haluaa käyttää tai kuinka yksityisenä haluaa ostonsa pitää. Osa ostopaikoista esimerkiksi hyväksyy luottokortin maksutavaksi ja toisissa voi maksaa bitcoineilla.

Ostopaikka valitaan yleensä asuinmantereen mukaan, koska kauppaa käydään ympäri maailmaa. Suomalaisen ostajan kannattaa valita eurooppalainen kaupankäyntiportaali. Osa ostopaikoista pitää kiinni asiakkaidensa anonymiteetista, eli jos arvostaa kaupankäynnin yksityisyyttä, niin kannattaa ottaa se huomioon kauppapaikkaa valittaessa.

Mitä huomioida kryptovaluutan ostamisessa?

Kun tehdään kauppaa kryptovaluutalla, tarvitaan oikeanlainen lompakko. Vaihtoehtoja löytyy lukemattomia, mutta valinta kannattaa tehdä omien tarpeiden mukaisesti. On esimerkiksi olemassa täysin suomenkielisiä palveluita, jos kielitaito estää kryptovaluuttoihin sijoittamisen. Paperilompakko on vaihtoehto niille, joita virtuaalilompakot epäilyttävät.

Ethereum-kurssi on ollut nousujohteinen. Se on nostanut arvoaan ja loppua ei ole näkyvissä. Analyytikot ovat sitä mieltä, että lähitulevaisuudessa Ethereum jatkaa nousujohteista kurssiaan. Tätä edesauttavat sen hyvä maine kryptovaluuttoihin sijoittavien keskuudessa, mutta myös se, että yhä useampi palveluntarjoaja on alkanut hyväksyä Ethereumin maksuvaluuttana palveluissaan. Yksi suurimmista esimerkeistä on Visa, joka aloitti ottamaan vastaan ether-maksuja maaliskuussa 2021.