Siirry suoraan sisältöön

Voitollinen vedonlyönti vs voitollinen sijoittaminen kryptoihin

Voitollinen vedonlyönti vs voitollinen sijoittaminen kryptoihin

Monesti kun mietitään seuraavaa sijoituskohdetta, lähtökohta on jollain tavalla tuttu. Voi olla, että olemme nuorempina saattaneet harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, ja sitä kautta sijoituskohteeksi nouse vedonlyönti, tai sitten olemme olleet kiinnostuneita yritysmaailmasta, ja sijoituskohde löytyy pörssistä. On valinta mikä tahansa, tavoitteena on kuitenkin aina tuloksen tekeminen. Voitollinen vedonlyönti ei ole mahdottomuus, kuten ei voitollinen pörssisijoittaminenkaan, mutta kaikki vaativat oman aikansa, eikä jokainen valinta ole aina kohdalleen osuva.

Voitollinen sijoittaminen kryptoihin

Kryptovaluutat ovat olleet koko historiasan kiisteltyjä sijoituskohteita. Tämän vuoden ajan kryptot ovat olleet entistä suuremman tarkastelun alaisia, ja suurin kryptovaluutta Bitcoin on kokenut kovia, mutta osa sijoittajista on osannut suhtautua tähän kaikkeen oikealla tavalla – ja kyllähän sitä puhuttiin parisen vuotta sitten, että onko Bitcoinin ”oikea” taso lähempänä sitä 20 000 dollarin rajaa, kuin yli 60 000 dollarin, missä se ehti käydä, ja puhuttiin vielä korkeimmistakin yli 100 000 dollarin tasoista. Tätä kirjoitettaessa yhden Bitcoinin arvo on 23 287 dollaria, ja kuten muutkin kryptovaluutat sen kurssi on hyvin volatiivinen – tarkoittaen, että nopeilla ja oikea-aikaisilla peliliikkeillä on mahdollista saada isojakin voittoja pienessä ajassa.

Voitollinen vedonlyönti

Voitollinen vedonlyönti on ammatti, joka on mahdollinen, muttei helppo. Voitollinen vedonlyönti vaatii paljon vetoja, paljon tiedonkeruuta, ja oikea-aikaisia panostuksia kunnon kertoimiin. Voitollinen vedonlyönti saadaan useimmiten toteutumaan sijoittamalla moniin kohteisiin, koko ajan, ja olemalla saalistamatta niitä isoimpia kertoimia. On totta, että jokaisella pelikierroksella voi olla saatavilla jopa yli kutosen kertoimia, mutta niihin osuminen on vaikeampaa kuin niiden oikeasti antama matemaattinen todennäköisyys, jollet sitten tiedä jotain sisäpiirin tietoa, joka auttaa sinua tekemään päätöksen voittajan puolelle.

Voitollinen vedonlyönti on todistettu olevan mahdollista, mutta siihen tarvitaan myös omien fanituskohteiden nollaaminen vedonlyöntikohteena. Liian usein nimittäin omat ajatukset ja oma historia ajavat omat ajatukset ja sitä kautta myös oman vedonlyöntipanostuksen liian suureksi. Voitollinen vedonlyönti vaatii itsekuria ja tarkkaa kohde- ja panostusseurantaa, jotta oma pelikassa ei kuluisi liian nopeasti. Tosiasia kuitenkin on, että kukaan ei pysty valitsemaan ainoastaan voitollisia kohteita, ja tulos piilee siinä, että valitset enemmän voitollisia kohteita kuin tappiollisia kohteita per viikko ja tavoitat tasaisen tulostason, joka takaa myös lopulta voitollisen vedonlyönti tuloksen.

Ammattilaisuus ja harrastaminen

Ei pidä koskaan sekoittaa harrastusta ja ammattia keskenään. Sinä voit harrastaa sijoittamista, ja sinä voit harrastaa vedonlyöntiä, mutta kummallakaan niillä ei ole varsinaisesti mitään sen kanssa tekemistä, kun teet jompaakumpaa niistä ammatiksi. Ammattimainen toiminta tarkoittaa sitä, että sillä toiminnalla pitää kattaa kaikki elämisen kulut nyt ja tulevaisuudessa. Se siis tarkoittaa käytännössä sitä, että puolen vuoden tappioputkea ei kateta päivätyöllä, sillä sitä ei ammattilaisella enää ole. Kyllähän me pelaamme kasinoiden peliautomaattejakin jopa harrastuksena ja ajanvietteenä sekä hyvänä viihteenä, mutta emme ala pelaamaan niitä ammatiksi, koska kyseessä on onnenpeli. Sijoittaminen vedonlyöntiin ja kryptovaluuttoihin on sen sijaan paljon muutakin kuin vain onnenkauppaa.

Maailmantilanteet ja sijoittaminen

Erilaiset maailmantilanteet ja jopa kulttuuritaustat vaikuttavat omaan ajatteluumme sijoittamista kohtaan. Joillakin meillä voi olla perusasenteissa jo sellaiset asetukset, että sijoitamme vain ja ainoastaan suomalaiseen teollisuuteen, emmekä edes tutki kryptovaluuttojen sijoitusmarkkinoita. Toisaalta meillä voi olla urheilua kohtaan niin huonot muistot nuoruudesta, että emme halua olla missään tekemisissä urheilun kanssa, joten urheiluvedonlyönti ei tulisi edes mieleen. Monelle kuitenkin urheiluvedonlyönti on lisäjännitys otteluiden seuraamisen oheen, muutaman euron sijoitus omaan tuttuun joukkueeseen tuo aivan oman jännitysmomenttinsa ottelun seuraamiseen, eikä se edes vaadi mitään ammattimaisuutta tai ajatusta varsinaisesti vedonlyöntiin sijoittamisesta. Suurin osa pelaajista onkin nimenomaan tällaisia satunnaisia pelaajia, ja itseasiassa todella monet kryptovaluuttoihinkin sijoittaneet ovat sijoittaneet vain sen vuoksi, että ovat lukeneet kenties yhden artikkelin netistä tai lehdestä, ja sen varjolla sitten tehneet sijoituspäätöksen. Nyt näitä sijoituksia sitten on kenties menetetty johtuen juuri siitä vääränlaisesta lähtökohdasta. Jos olet itse lähtemässä sijoittamaan suurempaa summaa mihin tahansa kohteeseen, tai sijoituslajiin, käytä aikaa tutkiaksesi potentiaalit kunnolla. Tee myös oma riskianalyysi, mitä tapahtuu, jos sijoituksesi ei tuotakaan.

Onnea sijoittamiseesi – sijoitat sitten vaikka koripalloon, tai jääkiekkoon tai lähdet Ethereum markkinoille.